Evde Drone Yapmak

HalilIbrahimUnal

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Kendi evimde kamerası olan bir drone yapmak istiyorum. Neler yapmam gerekiyor? Neler sipariş etmem gerekiyor? Nasıl kodlarız? En uygun ne kadara gelir? Şimdiden yardımlarınız için teşekkürlerimi iletiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle kaç yaşındasın? Ne kadar kodlama biliyorsun veya biliyor musun? Nasıl bir şey olacak? Elektronik devrelere, devre elemanlarına ne kadar hakimsin?
Mesela ben bir dönem ciddi şekilde heveslenmiştim, hatta bir çok parçasını ayarlamıştım ama maddiyat yüzünden suya düştü.
Sana tavsiyem arduino ile küçük bir model yapman, ki internette özellikle yabancı kaynaklarda fazlaca içerik bulabilirsin.

Kodlamaya çok hakim değilim fakat öğrenip yapacağım. Babamla ikimiz beraber yapacağız babam dediğiniz konulara çok hakim. Bana tavsiye ettiğiniz modeli de nasıl yapabilirim?

Kodlamaya çok hakim değilim fakat öğrenip yapacağım. Babamla ikimiz beraber yapacağız babam dediğiniz konulara çok hakim. Bana tavsiye ettiğiniz modeli de nasıl yapabilirim?
Arduino içerisinde küçük bir mikro işlemci barındıran ve kendine has kodlama dili olan bir prototipleme kartı. Kendine has dediğim mesele C++ dilinin basitleştirilmiş hali kullanılmakta. Biraz internet üzerinden farklı forumlarda ve Youtube ile videolara göz atın, kafanızda bir şeyler canlanacaktır.

Pahalıya patlıyor kendin yapınca :/. Yarı profesyonel de olabilir full hd kameralı ve yükseğe çıkabilen bir drone öneriniz var mı? Zevk amacıyla değil iş için kullanılacak. Şimdiden teşekkürler. Uygun fiyatta olursa çok iyi olur.

Şimdi uygun fiyat kişiye göre değişir. Ve FHD kameraya sahip yüksek uçuş yapabilen bir cihaz pekte ucuz olmayacaktır. Aliexpress sitesine bakmanızı veya imkanınız yetiyorsa güvenilir bir yerlerden 2.el DJI bakmanızı öneririm.

İşten kastınız özellikle profesyonel videolar oluşturmak ise 4-5bin lirayı gözden çıkarın derim ben. Yok, bir yerleri görsek yeter ise küçük cep drone'ları 720p çekebiliyor ve 20dk falan da uçma ömrü oluyor.

Şöyle diyeyim. İnşaat işiyle uğraşıyoruz. Yaptığımız binaları etraftan yukarıdan vesaire çekmesini istiyoruz. 2. El DJI'lara mı yönelelim? 1500 üstü vermemiz zor biraz.

Şöyle diyeyim. İnşaat işiyle uğraşıyoruz. Yaptığımız binaları etraftan yukarıdan vesaire çekmesini istiyoruz. 2. El DJI'lara mı yönelelim? 1500 üstü vermemiz zor biraz.
DJI kamera ve aksesuarları üreten bir firmadır ve fazlasıyla kalitelidir. Size şöyle bir örnek göndereyim: Dji PHANTOM 2 - Hobi ve oyuncak çeşitleri Türkiye'nin ücretsiz ilan sitesi sahibinden.com'da - 442334999
Bu model DJI phantom 2 biraz eski ama işinizi fazlasıyla görecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…