Evde en iyi kahve nasıl yapılır?

Pushlt

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar şimdiye kadar hep French press ile filtre kahve yapardım, tadını beğenirdim ama dışarıda içtiğimin yanına bile yaklaşamaz. Farklı kahveler yapmayı düşünüyorum mesela moka pot ile espresso. Benim gibi kahve severler varsa evde nasıl kahve demliyor tavsiyeleriniz var mı?

Kağıt filtre ile amatörce yapıyorum ben. İyi değil ama iş görüyor. Sade tercih ediyorum. Öğütülmüş filtre kahve paketi kullanıyorum. Taze kavrulmuş çekirdek halinde bulabilirsem öyle alacağım. Tabii bir de el öğütücüsü almam gerekecektir. Taze kavrulmuş çekirdek + kahveyi içeceğim zaman öğütmek daha iyi bir kahve deneyimi olacaktır.

french pressle denedinmi hiç kağıt filtre ile arasında fark varmı acaba ?

Dışarıda içtiklerin espresso bazlı olduğundan belki farklı tadı geliyordur. French press'te kahvenin yağı ve bütün aroması suda kalıyor ve metal filtreden bardağa geçiyor. Kağıt filtrede ise kahvenin yağı süzülüyor. Bu arada kahvede lezzetin en önemli etmeni taze öğütmekte. Dışarıda içilen kahveler hemen demlenmeden hemen önce öğütülüp öyle servis ediliyor. Kaliteli bir çekirdekten taze öğütülmüş kahve French press'te de gayet güzel oluyor ancak tat tamamen kişisel bir şey. Kimisi kağıt filtreden kahveden hoşlanır kimisi french press kimisi ise moka pottaki kahveden hoşlanır. Aşağıda genel demleme yöntemlerini özetleyeyim:
Moka pot: 1.5-2 bar basınçta ocağın üstünde kahve demlenir. Tadı espressodan veya americanodan çok yoğun kahve gibidir.
V60: Kağıt filtre ile yapılır, orta öğütülmüş kahve kullanılır. Sertliği kullanılan kahvenin miktarına bağlıdır.
French Press: Kahvesi yoğun (sertlik manasında değil) demleme biçimi. Kahvenin tüm gövdesi ve asiditesi bardağa geçer. Bazen istenmeyen tatlar da filtrelenmez. Bardakta tortu bırakabilir. (öğütüm dengesine göre fark eder, kaliteli öğütümlerde daha az yaşanır) Kahvenin çekimi kalındır.
Espresso: Çok yoğun sert bir demlemedir. 15-20 bar buhar basıncıyla yapılır. İnce öğütülmüş kahve kullanılır. Kafelerde içilen çoğu sütlü kahve espresso bazlıdır. (Latte, Macchiato, Flat White vs.)
Türk Kahvesi: Kahve telvesi filtrelenmeyen ve pişirilen tek demleme yöntemi. Kahve çekirdekleri çok ince öğütülür ve ısı iletkenliği yüksek (çoğunlukla bakır veya bazen gümüş) cezvelerde yapılır. Kahve filtrelenmediği için yoğun ve doygun bir gövdeye sahip.

Son düzenleme:
Öncelikle bu kadar şey yazarak yardımci olduğun için teşekkür ederim. Şimdiye kadar evimde french pressle yaptım ve çokta iyi olmasa güzel kahve tadı aldım. Birde kagit filtre deniyeceğim.

Kahve makinesi ya da bakır cezve ile yapılır.

Mixer'le sütü karıştırıp filtre kahvenin üstüne dök yavaşça sonra çilek sosu ekle ve mükemmel bir kahve.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…