Evde figür nasıl yapılır?

exsoso10

Kilopat
Yer
Samsun
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar figür yapmak istiyorum evde kendim çünkü internette aşırı pahalı, bir figür 2-3 bin TL civarı. Evde kendim nasıl yapabilirim? El becerim yok, bunlar için makine var mı?

Figürden kastınız plastik figürler ise bunun için orta üst sınıf bir 3D yazıcı işinizi görecektir. Hangi 3D yazıcılar ve hangi flamentler ile ne tarz figürler yapabileceğinizi araştırın biraz ve hedefinize uygun yazıcıyı seçin.

Arkadaşlar figür yapmak istiyorum evde kendim çünkü internette aşırı pahalı, bir figür 2-3 bin TL civarı. Evde kendim nasıl yapabilirim? El becerim yok, bunlar için makine var mı?
Klasik Bermuda şeytan üçgenine düşmüşsün:
  1. Aşırı pahalı, bir figür 2.000-3.000 TL
  2. El becerim yok
  3. Makina var mı
O figürler ağaçta yetişmiyor, evine bir 3b yazıcı alıp, ucuzundansa öğreneceksin ve vakit alacak ya da pahalısından alacaksın, sonra ardılişlemler dediğimiz baskı sonrası temizlik ve düzeltmeler, sonra astarlar, boyalar, fırçalar, havalı tabancalar ve primerlerle uğraşacaksın. Bunların hepsi bir yatırım, el becerisi ve makina parkuru ister ufak da olsa.

Ki bunu yapıyordu bir öğrencim, standart üstü bir teknoloji kullandığı halde 10 yıllık tecrübesiyle ancak "düzgün" çıkıyoru gösterdi bana.

Fiyatları gayet normal bu koşullar altında, bir litre reçinenin fiyatına bakınca, 20ml boyanın fiyatına...

3D makinen yoksa eğer okullardan isteyebilirsin (genelde bilişim bölümü olan meslek lisesi veya bilişim odası olan ortaokullardan) sadece modellemen ve hocadan istemen yeterli.

Kabul etmezsede yalvar yakar iste ki hoca yapar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı