Evde hosting nasıl kurulur?

Yüksek donanımlı bir sistem aldım diyelim. O donanımı nasıl böleceğim VMware ile mi? Bir de mesela sistemi böldüm diyelim, hepsine nasıl farklı farklı IP tanımlayacağım?

Vmware Esxi ile sanallaştırmayı yapabilirsin. Yüksek donanımlı güncel pc'ler değilde direk sunucu tercih edersen daha verimli olur. Sunucular tam bu iş için üretilmişler.

Subnet konusunu araştırmalısın. Statik IP satın alabilirsin, Türk Telekom G.SHDSL adı altında verdiği internet hizmetinde bunu destekliyor diye biliyorum. Evde hosting kurmak çok sakıncalı bir durum, firewall konusunda yeterince bilgili değilsen ilerleyen süreçte başını ağrıtabilir.

VMWare yerine Proxmox kullanabilirsin. Sabit IP alamıyorsan Cloudflare Tunnel işine yarayabilir.

SolusVM 2.0 Lisansı ile minimum maliyet ve en iyi performansla fiziksel sunucunu sanallaştırabilirsin, kurulumu ve yönetimi oldukça kolay başını asla ağrıtmaz.

Fakat statik IP satın alma konusunda biraz daha araştırmanı tavsiye ederim. Evinde bir sunucu barındırmak çok da mantıklı bir fikir olmayabilir. Bunun yerine aynı şekilde ortalama bir sanal sunucu kiralayıp o sanal sunucuyu SolusVM 2.0 lisansı aracılığıyla performans kaybı yaşamadan rahatça sanallaştırabilir ve yönetim paneli üzerinden dilediğin gibi yönetebilirsin.

Sanal sunucu için tavsiyem ise lisans ile aynı şekilde ikisini de SolusVM Türkiye üzerinden almak daha makul olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…