Evde internet altyapısı yok

jeulve

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, konu başlığındanda göreceğiniz üzere evimde kendimi bildim bileli internet alt yapısı yok Superbox kullanıyoruz şu anda fakat çok yüksek fiyatlar ödüyoruz ve internet hızı da bir o kadar berbat. Altyapı için kime başvurabilirim nasıl yaptırabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.

Türk Telekom'u veya TurkNet'i arayıp başvuru yapmaya çalışabilirsiniz ama bizi bayağı bir oyalamıştı Türk Telekom.

Binada mı yok sokakta mı yok?

Müstakil ev direkt binada yok yan komşumuzda var fakat bizde yok saçma bir şekilde.

Türk Telekom'u veya TurkNet'i arayıp başvuru yapmaya çalışabilirsiniz ama bizi bayağı bir oyalamıştı Türk Telekom.

Yaklaşık 4 5 senedir aralıksız dilekçe veriyorum fakat hiçbir şey değişmedi kotasız Superbox'a aylık 2500 lira vermekten sıkıldım.

Müstakil ev direkt binada yok yan komşumuzda var fakat bizde yok saçma bir şekilde.
Hocam biz de aynı sorunu yaşamıştık. Sorunumuz aynen böyleydi her tarafımızda internet var bi' bizde yoktu. Çözümü şöyle: Türk Telekom Müdürlüğüne gittik ve üst katta bir bölüm var (adını hatırlamıyorum) adresle ilgili ilgilenen bir abi bulmuştuk. O abi google mapsten evimizin fotoğrafını açtı ve şöyle dedi: Ev bizim sistemimize düşmemiş yeni kayıt olduğu için. Bundan sonra abi kayıt etti ve 2 gün sonra internet bağlandı. Bunu deneyin.

Teşekkür ederim yarın bir deneyeyim bunu da gelişmeleri yazarım.

Bahsedilen bölüm zannederim ilgili Md'teki Erişim Planlama bölümü...

Civarınızdaki internet altyapısı nedir? Bakır kablolu VDSL mi, yoksa Fiber mi?

Bahsedilen bölüm zannederim ilgili Md'teki erişim planlama bölümü...

Civarınızdaki internet altyapısı nedir? Bakır kablolu VDSL mi, yoksa fiber mi?

VDSL fiber için çalışma başlatılmıştı fakat devam etmediler.

VDSL fiber için çalışma başlatılmıştı fakat devam etmediler.
"VDSL'li Fiber" diye bir altyapı yok. Ya bakır altyapı ve haliyle VDSL ya da fiber (daha doğrusu FTTH/GPON=Eve kadar fiber), yani Fibernet var!!! Ha eskiden büyük sayıda abonesi olan binalara, orta çaplı iş hanlarına fiber kablo çekerler ve binaya Tip-11 ya da Tip-21 diye mini saha dolapları koyarlardı. Bu mini saha dolaplarından da abonelere standart telefon kablosu çekilirdi. (Bu sisteme FTTB-DSL denilir, yani başka bir halk tipi tanımlamayla VDSL'li Fiber ya da Fiberli VDSL denilebilir...) Telekom da iftiharla bu Tip kutularının üzerine Türk Telekom Fiber İnternet yazardı. Ama bu sistem epeyce zamandır terk edildi. Daha da doğrusu, şimdilerde çok çok mecbur kalmadıkça hiçbir yere bakır altyapı götürmüyor T.Telekom.

Hayır dostum dediğimi yanlış anlamışsın alt yapımız VDSL. Fiber internet için altyapı çalışmaları başlattılar fakat devam etmediler bir yerden sonra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…