Evde kahve nasıl yaparım?

249873

Kilopat
Arkadaşlar uzun zamandır kahve konusun da aradığım lezzeti bulamadım. Eskiden Nescafe 3'ü 1 arada sütlü köpüklü içiyordum. Şekeri kesince onu da saldım. 2'si 1 arada içmeye başladım. Sonra süt tozu kısır yapıyormuş gibi şeyler duydum onu da saldım.

Yakında Nescafe Xpress denedim çok beğenmesem de akıyor. Ancak bayağı pahalı. Evde jacops velvet foam Gold var. Sade şekilde içemiyorum yani 1 yıldır duruyor diyebilirim. İçesim gelmiyor. Türk kahvesine bayılıyorum şekersiz her gün içebilirim ancak yapması zor oluyor.

Sizin önerebileceğiniz evde yapabileceğim bir kahve var mı? ( kahve makinem yok )

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocan french press ile klasik latte yapabilirsiniz gayet basit ve güzel kahve. Karamel sosu kullanabilirsiniz, karamel seviyorsanız güzel oluyor, şekerden kısıp kullanılabilir.

Şekersiz Türk kahvesi iyidir. Yapması kolay. Cezveye içeceğin kadar su ve 1 tatlı kaşığı kahve koy. İyice karıştır. Kısık ateşte beklet ama başında dur. Üst taraflar fokurdamaya başlayınca kapatırsın.

Granül kahve içmeni önermem. Çok zararlı. Çekirdek kavrulmuş kahve alarak içmeden önce içeceğiniz kadarını öğüterek taze bir şekilde içmeni öneririm. Öğütülmüş halde de alabilirsin ama kahve hızlı bayatlar. 1 hafta sonra falan tadındaki bayatlamayı fark edersin. O sebeple bir öğütücü almanı öneririm. Kahveyi yapmak için de en ucuz şekilde bir dripper alarak yapabilirsin. Bunlar filtre kahve için. Veya ucuz yollu espresso yapmak istersen moka pot kullanabilirsin. Moka pottan aldığın espressoya sıcak su ilave ederek amerikano veya süt ilave ederek latte falan da yapabilirsin.

Moka pot alacaksanız kaliteli almanızı öneririm.(Mümkünse Bialetti) Diğer markalar çok kalitesiz oluyor. French press kırılınca moka pota geçmek istedim. Any Morning diye bir markanın çelik modelini aldım, almaz olaydım. 4 sefer kahve yapmayı denedim ikisinde kahve gelmedi ve kahve yandı heba oldu. Her şeyi düzgün yapmama rağmen basıncı yetersiz kalıyor. Neyse ki güvenlik valfi çalışıyor yoksa çok ciddi patlama ve yanıklar oluşurdu. Zaten iç kaplaması da çelik gibi değildi değişik renkte bir tozdu. Şimdi kutuladım umarım iade alırlar. Uzun sözün kısası basınçla çalışan bir cezve, bundan dolayı Bialetti tercih etmeniz daha sağlıklı ve güvenli olur. Mümkünse çelik modellerine yönelin çünkü alüminyum ile ilgili yakın zamanda sağlıklılığı konusunda şüpheye düşürecek araştırmalar var. Evinizde french press varsa da hiç uğraşmadan onu kullanabilirsiniz kullanımı çok rahat ve lezzetli kahveler çıkarabiliyor. Taze kavrulmuş kahve alıp öğütürseniz çok lezzetli kahveler elde edebilirsiniz. Çünkü kavrulan çekirdeğin ömrü yaklaşık 2 ay öğütülenin ise yaklaşık 5 saat. (Bu dediklerim raf ömrü değil aroma koruma süreleri)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…