Evde Kedi Bakımı Nasıl Yapılır?

Wei Shen

Centipat
Buradaki üyelerin neredeyse yarısı kedi sahibi, cidden uzun zamandır merak ettiğim için bu konuyu açıyorum. Kediyi evde nasıl besliyorsunuz? Bunun tüyleri dökülüyor, ne kadar eğitirsen eğit yine de pisliğini temizlemek zorundasın ve kedi kumu eve her türlü yayılıyor. Yatağa çıkıyor, her yeri tırmalıyor ve zarar veriyor. Gel diyorsun gelmiyor, git diyorsun gitmiyor. 7/24 bakım istiyor ve karşılığında hiçbir şey almıyorsun. Ben kedi telefonu getirsin, bulaşık yıkasın demiyorum köpek en azından talimatlara uyuyor insanı eğlendiriyor, evi ve seni koruyor. Sıkı eğitilen köpek kediye göre bakımı daha az yorucudur diye düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıkı eğitilen köpek kediye göre bakımı daha az yorucudur diye düşünüyorum.
Köpekleri günde 3 kez tuvalet ve yürüş ihtiyacı için çıkartman gerekir. Cinsine ve yaşına göre de yürümesi gereken mesafe değişkenlik gösterir. Emin ol köpek bakımı çok daha zor. Kediye yemeğini suyunu ver o kendi kendine hayatta kalır zaten. Kediler ilginç canlılar.

Son düzenleme:
Köpek bahçede olduğu için, tuvalete çıkarma ihtiyacı olmuyor. Yürüyüşe çıkarma konusunda haklısın. Köpeği eve hapsetmek caniliktir orası ayrı mevzu. Konuya gelecek olursak eve tüy dökülmüyor mu? Ben şahsen o kadar tüyün dökülmesi ve eşyalarımın tırmalanmasını görmezden gelemem. Kedileri sokakta görünce severim ama eve kedi girince çok sinirleniyorum.

Hocam özel paspaslar var (biz de almadık gerçi de) kumun olduğu kabın altına koyarsan, o kedi kumunu tutuyor. Etrafa saçılmasını engelliyor, delikli.
Onun dışında, tüy gerçekten sıkıntı. Şöyle, siyah bir şey giydiğimde (kedim beyaz) okulda çok belli oluyor. Artık nasıl yerleştiyse eve, çamaşır makinesinden çıkan kıyafetlerin üstünde tüyler oluyor, atamıyor makine de. İlla beyaz kısa tüyler oluyor yani.
Zarar verme konusunda haklısın biraz, halı ve koltukları tırmalıyor. Ancak kedi oyuncakları var, şanslıysan kedin severse onu kullanabilir.
Ve hocam, bir eğlence bu. Gerçekten bağlanıyorsun, bir şey olsa üzülüyorsun.
Bu arada gerçekten bayağı masraflı, ilk 1 sene bayağı aşısı oluyor sanırım zaten, üstüne mama, kum, diğer aşılar vs. derken çok masraf.

Köpekleri bahçeye zincirleyip bir ömür işkence çektiren insanlardan nefret ediyorum. Yani ne olursa olsun köpeği sosyalleştirmek ve gerekli egzersizi yaptırmak için günde 3 kez yürüşe çıkartmak zorundayız. Evde bakılıyorsa köpekte tüy döker veya bir yerleri parçalar. Hayvan bakmak genel olarak sorumluluk istiyor.

1- Kalitesiz kum alırsan kokar bu senin hatan.

2- Kediyle vakit geçirmezsen sıkıldığı için sana saldırıyormuş hissine kapılıyor olman normal.

3- 7/24 ilgi demişsin ama zaten günün yarısından fazlasını uyuyor.

4- Kediler özgür hayvanlar sevdirmek istediği zaman kendi gelir kendi gider.

Büyük sorumluluk... aile içerisinde beslemekte çok zor olur. Ben akvaryumun derdini çekemedim evinde kedi besleyen çok seviyor o zaman. Benim kıla tüye karşı bir tiksintim var o yüzden tüysüz kedi vardı ona bakayım dedim oda sevimli değil. Coğrafya şartlarına da uymaz, kışın hayvan donabilir.

Hocam kışın kaloriferdir sıcak yerdir buluyorlar hemen
Battaniyenin altına alıp beraber yatıyoruz bazen geceleri kışın da tüysüz sıkıntı olabilir cidden.

Kedi aslında bakımı oldukça kolay bir evcil hayvan.
Sevmeden aynı evi paylaşamazsınız. Sevmiyorsanız hiç bulaşmayın, hayvana da eziyet etmeyin. Günde 1 kere kedi kumu temizlemek size zor gelebilir ama kapıda sizi karşılaması kadar da mutluluk verici çok az şey var.

Benim 6 kedim var. 4'ü evin için de ikisi balkon da. Dediğin sıkıntılara gelirsek tüy konusun da biraz titiz olmak gerekli. Yani 2 güne bir vs elektrik süpürgesiyle almak gerek. Ama şöyle de bir durum var kedinin tüy dökümü %60 %70 oranın da yediği şeylere bağlı. besin değerleri düşük mamalar veya yiyecekler yerlerse dökülür. Mevsim geçişlerinde illa ki döküyorlar onun önüne geçemezsiniz. Tırmalamaya gelince, tırmalama tahtası vs bir sürü eşya var onlar için evin 2 tarafına koyduğun zaman sorun çözülüyor. koltuklar da vs 1-2 defa uyardıktan sonra genelde 3. yü yapmıyorlar. Söylenildiği gibi kediler başına buyruktur. Benim kedilerimin hepsini sokaktan aldım ve hepsinin kusuru var. Biri topal, biri sağır, biri şaşı biri fiziksel sorun yok ama kafadan kırık lafın gelişi. hepsini 1-2 aylık civarlarında iken buldum aldım. Kolarım da ellerim de bir sürü çizik izleri vardır. Lakin bana zerre rahatsızlık veren durum değil. Uyuduğum da yan yatarım yatakta. Biri karın bölgeme diğeri sırtıma diğer ikisi ayak ucuma yatar. Normal de yatağıma pek geçip yatmazlar. Ama ben yataktaysam mutlaka benimle yatarlar ve mutlaka bana temas ederek yatmak isterler. Yanlarına bir de köpek almak istiyorum yavru yine sokaktan bularak fakat şuan ki şartlarım köpek ile ilgilenebilecek durumda değil. Yani her gün gezdirme durumu vs. Şartlar biraz daha iyi olunca onu da yapacağım. Ayrıca sizi eğlendirmesi vs gibi bir durum söz konusu olamaz. Oyuncak değiller canlılar. Onları uyurken, mırlarken garaip garaip şekiller de uyurken görünce zaten mutlu oluyorsunuz. Kedi, köpek veya kuş farketmez. Beraber yaşamadığınız sürece anlaşılabilecek bir şey değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…