Arkadaşlar merhaba. Futbol'a gidiyorum. 2 günde 1 koşu ve top antrenmanı yapıyordum bireysel(antrenmanlarımız başlamadı). Ancak dün top oynarken ayağım yaraladım baş parmağımın eti koptu. 1.5 2 hafta ayakkabı giyemezsin dediler. Koşu yaparak bir kondisyon kazanmıştım ve kaybetmek istemiyorum, acaba evde nasıl bir kondisyon antrenmanı yapabilirim? Bu sakatlık döneminden en az zararla hatta mümkünse karla çıkmayı istiyorum. Evde önerebileceğiniz ne tür kondisyon antrenmanları vardır? Teşekkür ederim.
Buradan tarif etmek biraz zor isimlere pek hakim değilim malum çoğu yabancı kökenli ama YouTube'da bir sürü video var. Ayak durumunuzu bilmiyorum lakin basa biliyorsanız çoğunu yapabilirsiniz.
Buradan tarif etmek biraz zor isimlere pek hakim değilim malum çoğu yabancı kökenli ama YouTube'da bir sürü video var. Ayak durumunuzu bilmiyorum lakin basa biliyorsanız çoğunu yapabilirsiniz.
Sağolasın yapacağım teşekkürler. Bir sorum daha olacak fazla sordum kusura bakma bu arada. Bacak kası açısından squat yapıyorum . Günde ne kadar ve kaç gün arayla yapmalıyım? Bacaklarım vücuduma göre yağlı . Ve de başka önerebileceğin bir şey var mı bacak kası açısından. Teşekkür ederim.
Futbol olduğu için pek seçenek kalmıyor ama becerebilirseniz sırt üstü yatarak bisiklet çevirme şeklinde önce kardiyovasküler sonra eviniz de mevcutsa pilates bandı ile direnç ve plyometrics (patlayıcı güç ve kuvvet) egzersizleri yapabilirsiniz. (Sağ sola açma- düz çevirme vs. gibi) Yanı sıra eğer basabilir iseniz yine bant yardımı ile yana açış yaparak kalçaları ve dengenizi güçlendirebilirsiniz. (İmkana ve durumunuza bağlı olarak yukarı itilecek şekilde ufak ağırlıklar düşünebilir) Duvara dayalı oturma pozisyonu yapabilirsiniz. (sqautın duvara yaslı hali ama bunda bekliyorsunuz ki zaten biliyorsunuzdur) Yine evde varsa bu ayağa bağlanan (bilek kısmı) ağırlıklar ile ön (quadri) ve arka (ham) bacak çalışmaları yapabilirsiniz. (Tabi imkan varsa çeşitlenebilir) Bu ve benzer şeyleri yapabilirsiniz ama en önemlisi (bence) esneme (stretch) hareketlerini ihmal etmeyin. Üst gövde için bir engeliniz olmadığından bir şey belirtmiyorum. (Gerçi pek yardımcı da olamadım böyle yazarak pek olmuyormuş. )
Not: Hareketleri yaparken dayanıklılık için ayrı set ve bekleme, kuvvet için ayrı set ve bekleme sayı/süre kullanmanız önem ve rica olunur.