Merhaba. Arkadaşım denediğini söylediğinden beri evde kartondan veya tuvalet kağıdından mantar yetiştirmeye meraklıyım. Benim istediğim evde mantar yetiştirmeyle ilgili bir blog sayfası, Discord topluluğu vs. bana önerebileceğiniz sayfaları yazar mısınız?
Bu konuyu ben de uzun zamandır merak ediyorum. Bir video görmüştüm ve içimden sen de mantar yetiştirmelisin demiştim. Zevkli bir şeye benziyordu, takipteyim.
Bu konuyu ben de uzun zamandır merak ediyorum. Bir video görmüştüm ve içimden sen de mantar yetiştirmelisin demiştim. zevkli bir şeye benziyordu, takipteyim.
Öncelikle alçı taşıyla falan uğraşmak istemiyorsan yapman gereken çok basit. Öncelikle yumurta kolisi, karton vb. ni tencerede bir süre kaynatıp bir bidona koyuyorsun sonra dağıtarak mantar koyuyorsun bunu birkaç katman yapıp 25-20 derece arası bir ortamda ağzı kapalı bekletiyorsun bir 15-20 gün. Sonra beyaz IP'lik gibi bir tabaka oluşucak o kısma patlamış mısırın patlatılmamış hailini sarmasını sağlıyorsun ve bu sayede mantar tohumu(misel) yapıyorsun.
bunlar zor olanlar.
bu da anlattığım.
Ayrıca nasıl ekeceğini merak ediyorsan bunlara yine bir süre kaynatılmış suda beklemiş tuvalet kağıdı veya benzeri şeylerde tohumla birlikte filtreli poşetlere koyuyorsun. Bunları günde 2 kere fısfısla ıslatıyorsun. Tabii mantar türüne göre boyutu değişebilir. Benim anlattığım istiridye ve kültür mantarı için geçerli.