Evde mesleki İngilizce öğrenilir mi?

5. sınıftan 7. sınıfa kadar çok iyi İngilizce eğitimi aldım (okulda). Şu an üniversiteye geçmeme rağmen bildiğim her şey hâlâ o 3 yılda öğrendiklerimden oluşuyor. İnternetten test yaptığımda bazı yerlerde B1 bazı yerlerde B2 çıkıyor(O dönemde İngilizce mdaha iyiydi). İnsanların aksine konuşmada sıkıntı yok. Telaffuzum kötü de olsa çekinmeden konuşurum. Aksine anlamakta daha çok sıkıntım var herkes hızlı konuşuyor çünkü. Yine de yurt dışına gitsem öyle çok da problem olmadan konuşurum. Makalelerde falan da bilmediğim kelimeler oluyor ama genel olarak çeviri yardımıyla hallediyorum. Bu sene Türkçe tıp fakültesini kazandım ve bunun yanında kendime İngilizce katmak istiyorum. Kursa gitmeden(kısaca ücretsiz yani) tıp için İngilizce öğrenebilir miyim? Evetse nereden öğrenebilirim? Yani cümle yapılarını biliyorum. Gramer konusunda da geniş, şimdiki, gelecek, geçmiş zamanı biliyorum. Diğerlerini de biliyordum ama zaten çok saçma geliyordu ben de unutmuşum (yani geçmişte... Yaptım derim ama yapardım diyemem şu an). Oturup direkt tıbbi terimleri ezberlemek mantıklı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:

Ben 10. sınıfa geçtim. Buraya bir şey yazsam doğru olur mu bilmiyorum. Üniversite de alacağınız kitapları Türkçe seçip yanına ek kaynak olarak İngilizce alabilirsiniz diye düşünüyorum. Hem yabancı kaynaklardan farklı tarzda bilgiler öğrenebilirsiniz. Bir de yabancı kitaplar okumanızı ve herkesin eğlenmeyi hakettiği gibi sizin de dizi ya da YouTube'dan İngilizce videolar izlemenizi öneririm (hem kelimelerin söylenişi açısından, hem de kelime haznesinin gelişmesi açısından).

Tıp'a gidenlerle konuştum. Zaten bir akrabam da doktor. Herkez sorunlu değil diyor. Youtube'da bir hoca gördüm gerekli diyen ama o da Tus'ta derece yapmış kitap falan yazmış o yüzden ona göre düşünme dediler .
Yani kitaplar 5 baskıda bir Türkçe'ye çevriliyormuş. O yüzden İngilizce bilmek bir avantaj ama daha okurken bilmeseniz de olur dediler(Zaten özelde çalışamazsam bir yurt dışı hayalim var o yüzden illaki öğreneceğim). Ama henüz okurken öğrenmek bu kadar gerekli mi ona pek emin olamamıştım açıkçası. Bir de istediğim günlük konuşma yerine tıbbi terimlerle ilgili olduğu için ekstra zor geldi bana biraz baktım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…