5. sınıftan 7. sınıfa kadar çok iyi İngilizce eğitimi aldım (okulda). Şu an üniversiteye geçmeme rağmen bildiğim her şey hâlâ o 3 yılda öğrendiklerimden oluşuyor. İnternetten test yaptığımda bazı yerlerde B1 bazı yerlerde B2 çıkıyor(O dönemde İngilizce mdaha iyiydi). İnsanların aksine konuşmada sıkıntı yok. Telaffuzum kötü de olsa çekinmeden konuşurum. Aksine anlamakta daha çok sıkıntım var herkes hızlı konuşuyor çünkü. Yine de yurt dışına gitsem öyle çok da problem olmadan konuşurum. Makalelerde falan da bilmediğim kelimeler oluyor ama genel olarak çeviri yardımıyla hallediyorum. Bu sene Türkçe tıp fakültesini kazandım ve bunun yanında kendime İngilizce katmak istiyorum. Kursa gitmeden(kısaca ücretsiz yani) tıp için İngilizce öğrenebilir miyim? Evetse nereden öğrenebilirim? Yani cümle yapılarını biliyorum. Gramer konusunda da geniş, şimdiki, gelecek, geçmiş zamanı biliyorum. Diğerlerini de biliyordum ama zaten çok saçma geliyordu ben de unutmuşum (yani geçmişte... Yaptım derim ama yapardım diyemem şu an). Oturup direkt tıbbi terimleri ezberlemek mantıklı olur mu?
Son düzenleyen: Moderatör: