Evde nasıl bir internet ağı oluşturmalıyım?

Exotic

Hectopat
Yer
Balıkesir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Selamlar. 4 katlı müstakil bir evde oturuyorum. Modem şu an için en alt katta fakat yeni bir sistem topladım ve bu sistemi 3. kata koydum. Modemi ikinci kata alarak en alt kattaki ve 3. kattaki bilgisayarlara ethernet kablosu çekmeyi düşünüyorum fakat kablo düzeni açısından bir hayli sorun yaşayacak gibiyim. Kablo çekmek yerine USB Wi-Fi adaptör alarak en alt kattaki modemden 3. kattaki sistem için düzgün bir internet bağlantısı elde edebilir miyim? Örneğin 24 Mbps bir internetim varsa Wi-Fi ile gene bu hızı alabilir miyim? Ping sorunu yaşar mıyım? Önerilerinizi bekliyorum.

Bahsettiğim ürün şu tarz bir şey: Realtek Usb Wifi (Usb Wireless) Fiyatı - Taksit Seçenekleri

Orta katlarda sağlam bir router konumlandırabilirsin, ama kablosuz ağda her zaman gecikme olur. Powerline'ları deneyebilirsin.
Router wifi ile bağlanır wifi dağıtır, proline ise ethernet ile bağlanır wifi dağıtır sanırım. Doğru mu hocam?

@Exotic Powerline'a modem'den/router'dan gelen ethernet kablosunu takıyorsun, diğer powerline'dan da ethernet çıkışı alıyorsun veya Wi-Fi ağı oluşturuyorsun. Aldığın cihaza göre değişir. Powerline'lar, ağı elektrik hattı üzerinden taşıyorlar. Ağı kablosuz paylaşmaya göre biraz daha sağlıklı bir çözüm.

Anakartlarda M.2 slotu varsa hiç USB ile uğraşmayın bence. Bu işi anakart üzerinden halledin. Veya kablolu bağlantı için modemden her kata kablo çekin. Uğraştırır ama Wi-Fi'den iyidir.

Powerline işi hoşuma gitti hocam. Ping sorunu vb yaşar mıyım ortalama bir üründe?
Anakartlarda M.2 slotu varsa hiç USB ile uğraşmayın bence. Bu işi anakart üzerinden halledin.
M2'de ssd takılı hocam.

Powerline işi hoşuma gitti hocam. Ping sorunu vb yaşar mıyım ortalama bir üründe?
Dediğim gibi, kablosuz ağ kurmaya göre daha az ping artışı olur. Kalıcı çözüm istiyorsan, her kata bir kablo çekip, ağı switch ve AP'ler ile dağıtmak olmalı. Lâkin bu biraz maaliyetli bir çözüm. Ya da, sadece şu an ihtiyacın olan kata kablo çekersin, kablo ucuna ucuz bir switch takarsın ve istediğin cihazları bu switch'e bağlarsın. Switch'e bir de AP takarsın ve o kattaki kablosuz cihazlara da internet erişimi sağlarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…