Çözüldü Evde punta makinesi yapılabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

hcnuPcitirC

Hectopat
Daha fazla  
Punta makineleri çok pahalı, bütçem yetmiyor. Evde punta makinesi yapılabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Punta makineleri çok pahalı, bütçem yetmiyor. Evde punta makinesi yapılabilir mi?
Youtube'da videolara baksan yapan yapıyor ancak kocaman bir alet ve punta gücü çok da fazla değil. Trafo bulacaksınız, bir yerlerini sökeceksiniz kalın bir kablo saracaksınız, punta devresi kalemi alacaksınız ki bunlar da pek ucuz değil. Bütçeniz ve almak isteme nedeniniz nedir? Ben pedallı pilli bir şey aldım ve 0.25'lik nikel kaplı şeritleri gayet güzel puntalayabiliyor ancak 2000 lira oldu maalesef. Soruya cevap evet yapılır ancak ne kadar ucuza gelir bilemiyorum.

Araba akülerinin verebildikleri anlık akım çok yüksektir. 2.el bir araç aküsü ve motorsiklet starter rölesi ile yapabilirsiniz. Trafodaki gibi sargıyla vs. uğraşmazsınız. Ama açıkçası en iyisi güzel bir punta aleti almak hem yer kaplamıyor hem görünüşü güzel hem de ayar yapmak vs. çok daha kolay. Fakat dediğim gibi akü ile de yapmak seçenekler arasında.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-06-07-13-34-57-541_com.alibaba.aliexpresshd.jpg
    Screenshot_2024-06-07-13-34-57-541_com.alibaba.aliexpresshd.jpg
    55,5 KB · Görüntüleme: 45
Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı