Bizim mahallede bir sabun satan adam var bu adam herkese evden iş vericeğini ev hanımlarında para kazanabileceğini söyledi söylendi.
Yapılacak iş ise: Küvet topu yapacaksınız.
İş şu şekilde işliyor:
Adam sizden komisyon para istiyor (bunların içinde lavanta yağı tuz benzeri asit vs)
Bu ikiliyi birleştirip sonra şekil verip 3 ay beklettikten sonra adama yaptığınız ürünü götürüp verdiğiniz komisyon parasının 5 katını alıyormussunuz bu işte düşünüldüğü zaman çok iyi paralar var çevremde kazanan insanlarda var ayrıca bir maliyetinizde bulunmamakta sadece şekil verip evinizin bir köşesini 3 ay boyunca kullanmamanız gerekiyor.
Şimdi gelelim asıl soruna düşünüldüğü zaman en kötü kredi çekip adama komisyon için 5 bin TL verseniz tahmini 3 ay sonra ürünü verip 30 bin TL gibi bir para size veriyorlar bu işte bu kadar kazanılıyorsa neden işveren arsa satın alıp bu işi kendisi yapmıyor acaba dolandırıcılar mı bu insanlar diye de düşünmüyor değil.
Bu arada bizim buradaki sabuncunun adını bilmiyorum fakat galiba bu işin arkasında
Deterjan Pazarı Toptan ve Perakende Temizlik Ürünleri emin değilim ama bunlar var gibi.
Şimdi yeni fark ettim bu sitedeki şirketin de kime ait olduğu belli değil.
Ekşidede bununla ilgili entry bulunmakta.
Kusura bakmayın biraz anlamanız için uzun yazdım sizce bu işte dolandırıcılık var mı?