Evde sabun yapma işi güvenilir mi?

Erenla

Hectopat
Makaleler
9
Bizim mahallede bir sabun satan adam var bu adam herkese evden iş vericeğini ev hanımlarında para kazanabileceğini söyledi söylendi.
Yapılacak iş ise: Küvet topu yapacaksınız.
İş şu şekilde işliyor:
Adam sizden komisyon para istiyor (bunların içinde lavanta yağı tuz benzeri asit vs)
Bu ikiliyi birleştirip sonra şekil verip 3 ay beklettikten sonra adama yaptığınız ürünü götürüp verdiğiniz komisyon parasının 5 katını alıyormussunuz bu işte düşünüldüğü zaman çok iyi paralar var çevremde kazanan insanlarda var ayrıca bir maliyetinizde bulunmamakta sadece şekil verip evinizin bir köşesini 3 ay boyunca kullanmamanız gerekiyor.

Şimdi gelelim asıl soruna düşünüldüğü zaman en kötü kredi çekip adama komisyon için 5 bin TL verseniz tahmini 3 ay sonra ürünü verip 30 bin TL gibi bir para size veriyorlar bu işte bu kadar kazanılıyorsa neden işveren arsa satın alıp bu işi kendisi yapmıyor acaba dolandırıcılar mı bu insanlar diye de düşünmüyor değil.

Bu arada bizim buradaki sabuncunun adını bilmiyorum fakat galiba bu işin arkasında Deterjan Pazarı Toptan ve Perakende Temizlik Ürünleri emin değilim ama bunlar var gibi.
Şimdi yeni fark ettim bu sitedeki şirketin de kime ait olduğu belli değil.

Ekşidede bununla ilgili entry bulunmakta.

Kusura bakmayın biraz anlamanız için uzun yazdım sizce bu işte dolandırıcılık var mı?

Son düzenleme:
Dolandırıcılık riski hayli yüksek gözüküyor. Ödeme yaptıktan sonra paranızın geri dönüş garantisi yok anladığım kadarıyla. Adama güvenmekten başka çareniz kalmayacak. Ben olsam yapmazdım.

Bende öyle düşündüm bu işi yapan tanıdığım hala devam ediyor şu anda 50 bin TL kazandım demişti.

Kuzenim yapıyor parasını almış sıkıntı yok diyor. Adamlar sizden aldığı parayi faize koyuyor oradan ve yaptığınız küvet toplarından kazanç sağlıyor.

Ponzi gibi duruyor(yine de emin değilim). Şunu söyleyeyim genel olarak bir yatırım enstrümanı mahalledeki bakkal Mahmut efendime söyleyeyim berberin dayısı tarafından konuşuluyorsa, bu iş çok karlı himşerim sen de gir falan deniliyorsa durup iyice bir düşünün bence. Ponzi sistemden para kazanılır kazanılmasına ama baya riskli yani(konuya özne olan şirket hakkında bilgim yok genel olarak konuşuyorum), riski alıyorsanız sizi üzecek parayla dahil olmamanızı ve kârı alıp önünüze bakmanızı öneririm. Çünkü saatli bomba gibidirler. Kimde patlayacağı belli olmaz.

Son düzenleme:
Saadet zinciri de bu şekilde işlerdi. Belirli bir süre yatırımcılarına para kazandırırdı ve bu sistem kulaktan kulağa yayılırdı. Herkes yüksek meblağlar yatırmaya başlayınca, ortadaki para iyice artınca tek seferde hepsini çalıp ortadan kaybolurlardı. Kimse insanlara zengin olmanın tarifini vermez. Onlara buna inandırıp hayal satar, en sonunda kendisi zengin olur. Anlattığınız yöntem sıradan bir pasif gelir elde etme yoluna benzemiyor. Adamın elinde çok para olacak. Neden çalmayacağına güvenmek zorunda kalasınız ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…