Evde server kurup nasıl kiraya verilir?

KeskinKılıç

Decapat
Daha fazla  
Merhaba;

Evde ek gelir yapabilmek adına server kiralama hizmeti verebilmek istiyorum ve ilk safa da 1-2 tane cihazla başlayacağım. Belki ileriki safhalarda yeni cihaz kurulumu yaparım. Bu konu da destek ve yardımlarınız ricadır.

İyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
En başta hangi hizmeti sunucaksın(web hosting, oyun sunucusu vb)
Ve de internet altyapın sunucu için yeterli mi(download değil upload önemli)
Eğer "ben bunlara okeyim" diyor isen sana statik bir IP lazım.
Onun içinde 3 5 bir şey ateşliceksin
Sonrasında daha başlangıç olduğu için minik çaplı bir sunucu veyahut eski bir PC idealdir.

Ben bir sistem dizip eski Intel server işlemcili PC ile gireceğim fakat bunun için tam bir yol gösterimi vs. lazım maliyeti ne kadar olur. Ve nerelere kiralayabilirim en önemlisi de o

Yedek internet hattı, yedek enerji (jeneratör), minimum 100mbps upload hızı gibi gereklilikler tamamsa r10'dan ikinci el bir sunucu alarak işleme başlanabilir. Kiralayacağım dediğiniz için bu özelliklerden bahsettim yoksa alıp evde siz istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Bu açıdan bakınca cihazınızı verimerkezinde barındırmak daha uyguna gelebilir iyi hesaplamak gerek.

Bilgilendirme için teşekkürler. Son olarak sizlere sormak istediğim şey şu. Bunu nereye nereden kiralayabilirim?
Hosting domain donanım sunucu işleri zahmetlidir bir sunucu al prize tak ile olacak iş değildir 😃 aktif olarak hattı sayılır müşterim var bende bir firmayım. Mesela kolay olsa bende evde çalıştırırım ama öyle olmuyor. Ek iş olarak evde böyle birşey mümkün değil açıkçası

Bu işlere siber güvenlik veya server kiralama işleri merakım var bu işlerde yükselmek istiyorum açıkçası ve bu şekilde başlayabileceğimi düşündüm. Bir yandan çalışıyorum sigorta şirketinde. 21 yaşındayım ve bölüm olarak bilgisayar programcılığı açık öğretime gireceğim. Girişimimde ondan kaynaklı aslında.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı