Evde spor ve direnç bandı rutini

Memory Card

Picopat
Spora uygun bir fiziğim var, kilo vücuduma orantılı yayılmış ve sağlam baldırlarım var. Ama gel gör ki günün çoğunda oturarak çalışıyorum ve bu aralar bayağı hareketsizleştim. Normalde bisiklet sürerdim de kış geldi, artık açık hava aktivitesi yapmıyorum. Ciddi çalışmak için spor salonuna gitmek çok iyi bir tercih olurdu ama sık gidilmesi lazım ve emek istiyor. Başlayıp bırakacaksan hiç gitme daha iyi kafasındayım. Bu sebeple ufaktan evde başlayayım diye düşünüyorum. Evde bir tane sarı direnç bandım var (25 kiloluk esneme yapan), onunla çeşitli kas hareketleri yapmayı düşünüyorum. Arka planda da Youtube'dan NCS müzikleri açarım gaza getirir. Günde 40 dakika spora ayırsam iyi bir başlangıç olur herhalde. Ayrıyeten 5 kilo vermek için en basit ve etkili ne hareketler önerirsiniz? Bolca mekik güzel bir tercih olur mu? Ona göre bu akşam başlamayı düşünüyorum.

İlk olarak direç bandı ile destekli barfiks çekebilirsin demir bir yer varsa oranın arkasından geçirip row yapabilirsin pistol squat yap bacak için olmuyorsa normal squat eğer bir demir bir yer yoksa demir bir parçayı eline alıp barbell row yapar gibi çekebilirsin bolca mekik mantıklı bir tercih değil haftanın 2 günü karın çalışın plank 3X Max şeklinde ekstra olarak 1 tekrarlı yan plank Max şeklinde üstünede 1 set Max tekrar mekik yapabilirsin.

Direnç bandını takacak bir yer var mı? Varsa neredeyse zilyon çeşit hareket yapılabiliyor. Bende kum torbası kancası var, oraya takıp kullanıyordum.

Kilo vermek için bisiklet iptal demişsiniz. O zaman hareketler arasında dinlenmeyi minimum tutup tekrar sayısını arttırmak kilo vermeye ciddi katkı sağlar. Burada amaç nabzı belirli bir süre yüksek tutmak. Mekik kilo vermek için çok iyi bir seçenek değil ama o bölgedeki kaslar sıkılaşacağı için bölgeyi daha sıkı gösterebilir.

Güzel, o zaman bugünden itibaren bir yola giriyorum. Bu arada tartı öneriniz var mı? Şu an evde tartım yok. Wifi veya Bluetooth gibi modeller mevcut ve pek detaylı özellikleri olanlar var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı