Evde spor yaparken çok yorulmak normal mi?

itskaarina

Picopat
Daha fazla  
Selamlar, ben 19 yaşında 46 kilo olan bir kızım, eskiden kilo almak için çok yağlı şeyler yedim ve karaciğer yağlanması teşhisi konuldu. Doktor çok ileri derecede olmadığı için ilaca veya tedaviye ihtiyacın yok spor yap diyet yap dedi. Diyet konusunda sorunum yok ama evde spor yaparken bazen başım dönüyor veya tansiyonum düşüyor. Neden oluyordur acaba yeni başladığım için mi?

Spordan kastınız ne? Nasıl hareketler yapmaya çalışıyorsun? Ve şuanki kilon kaç?

Yeni başladığınız için olabilir. Başlangıç seviyesi hareketler ve 30 dakika süre ile başlayın ileride arttırırsınız.

Bende de öyle bir durum vardı. Evde Calisthenics yapıyorum. Spor yapmadan 1 saat önce yemek yiyin. Spor yapmaya yakın 1 tane şeker yiyin. 1 saat öncesinden bol su için. Sonrasında spor bitene kadar içmeyin. Muhtemelen düzelecektir. (Çok yoğun spor yapacağım günlerde dinlenme arası da bir tane şeker yiyorum. Bahsettiğim şeker Ülker'in lokumcuk şekeri.)

Bende de öyle bir durum vardı. Evde calisthenics yapıyorum. Spor yapmadan 1 saat önce yemek yiyin. Spor yapmaya yakın 1 tane şeker yiyin. 1 saat öncesinden bol su için. Sonrasında spor bitene kadar içmeyin. Muhtemelen düzelecektir.

Spor öncesi yemek yemeyin. Karın ağrısı yapar. Yemek sindirilirken spor yapmak iyi bir şey değil.

Spor öncesi yemek yemeyin. Karın ağrısı yapar. Yemek sindirilirken spor yapmak iyi bir şey değil.
Metabolizmam hızlı. Mecburen yiyorum. Diğer türlü bayılacak gibi oluyordum. Kendi vücudunuzu dinleyerek karar vermeniz gerek. 1 saat önceden yemek yemek benim için sıkıntı olmuyor.

Metabolizmam hızlı. Mecburen yiyorum. Diğer türlü bayılacak gibi oluyordum. Kendi vücudunuzu dinleyerek karar vermeniz gerek.

O zaman sorun değil ama ağır bir akşam yemeği yerine enerji verici basit şeyler yenebilir.

O zaman sorun değil ama ağır bir akşam yemeği yerine enerji verici basit şeyler yenebilir.
Denedim ama olmuyor. Bir keresinde zar zor kendimi mutfağa atıp yemek yiyip kendime gelmiştim. Uzun süre spor yapınca düzeni oturttum. Arkadaş benden çok daha zayıf olduğu için bu durum onda daha kötüdür diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı