Barfiks, direnç lastiği ve seni zorlayacak kadar ağırlık olursa daha iyi olur. Evde gayet yapabilirsin. Hiç ağırlığın yoksa ve alma imkanın da yoksa bile vücut ağırlığınla yapabilirsin.
Evde spor yapmak çok rahat olsa da, bazı kısıtlamalara sahip. Bu makalede en iyi egzersizleri, gereken fitness aletlerini ve spor programını bulacaksınız!
Yeni sağlık sorunum oluşmadan önce haftada 2 gün full body yapmaya çalışıyordum. Umarım tekrar başlayabilirim.
Barfiks ile sırt yapıyorum, ağırlık ile dambıl row, sonra direnç lastiği ile Cable triceps push down, ikinci hareket olarak yarım şınav triceps yapardım. Sonra dambıl overhead press, belki yana açış eklenebilir ama omzumda daha önce sorun çıktığından ben yapmıyorum. Sonra 2 biceps hareketi yapardım. Biri dizime koyup diğeri ayakta 2 dambıl ile. En son ağırlık ile lunge yapardım belki 1 tane de ağırlıklı squat olabilir.
Göğüs yapmıyordum decathlondan belki sehpasını alırım ileride. Yerde yapılabilir ama tam açış olmuyor.
Bana haftada 2 gün yetiyor. Zaten yaşım var o yüzden fazla sıkıcı ve zorlayıcı hale gelmesine gerek yok. 1 kasın haftada 2 kez çalışılmasının yeterli olacağını düşünüyorum. Bunu sen kendine göre ayarlaman lazım tabi bana göre ayarlamamalısın.