Evde spor yapmak için tavsiye

Prometheus09

Hectopat
Arkadaşlar merhaba, elimde 3 ve 5 kg dumbell var. Spor salonu ortamını sevmiyorum, gitmeye de vaktim yok açıkçası. Evde kendi çapımda spor yapmak istiyorum, öyle acayip bir vücudum olsun gibi bir hedefim de yok. Daha sıkı gözükse yeter. Daha önce hiç spor yapmadım. Hareketleri, nasıl yapılır vs. bilmiyorum.
Göbek eritmek için telefonda app vardı, o baya işe yaramıştı. Dumbelllar ile ilgili böyle bir app önerebilir misiniz? Ya da bir kaynak. Onlara bakarak günde 20-30 dk. spor yapsam yeterli.

Pek bir yere varabileceğini sanmıyorum. Bence spor salonlarına gitmeye utanma. Ama illa evde yapacaksan daha ciddi bir ağırlık seti al derim.

Barfiks, direnç lastiği ve seni zorlayacak kadar ağırlık olursa daha iyi olur. Evde gayet yapabilirsin. Hiç ağırlığın yoksa ve alma imkanın da yoksa bile vücut ağırlığınla yapabilirsin.

Yeni sağlık sorunum oluşmadan önce haftada 2 gün full body yapmaya çalışıyordum. Umarım tekrar başlayabilirim.
Barfiks ile sırt yapıyorum, ağırlık ile dambıl row, sonra direnç lastiği ile Cable triceps push down, ikinci hareket olarak yarım şınav triceps yapardım. Sonra dambıl overhead press, belki yana açış eklenebilir ama omzumda daha önce sorun çıktığından ben yapmıyorum. Sonra 2 biceps hareketi yapardım. Biri dizime koyup diğeri ayakta 2 dambıl ile. En son ağırlık ile lunge yapardım belki 1 tane de ağırlıklı squat olabilir.

Göğüs yapmıyordum decathlondan belki sehpasını alırım ileride. Yerde yapılabilir ama tam açış olmuyor.

Bana haftada 2 gün yetiyor. Zaten yaşım var o yüzden fazla sıkıcı ve zorlayıcı hale gelmesine gerek yok. 1 kasın haftada 2 kez çalışılmasının yeterli olacağını düşünüyorum. Bunu sen kendine göre ayarlaman lazım tabi bana göre ayarlamamalısın.

Çok teşekkür ederim hocam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…