Bende de kesiliyordu UPS aldım şu an durumukurtardım bende 2 yılda ortalama 40 kez kesiliyordu UPS aldım işi kurtardım fakat eğer 2 aydır böyle ortalama 3 kez kesiliyorsa sizde 100 kez bilgisayar açıkken elektrik kesilmiş ve bu korkunç bir rakam.
UPS almanız gerek akım koruma prizde olabilir ama sağlam kaliteli olan UPS'dir fakar sisteminize en az 2000VA UPS lazım belki daha fazlada olabilir o ekran kartı çok güç çeker en az 2bin tlniz olması gerekir ama en az 2bin tl ayırmanız gerek
Bilgisayarına ve evde bulunan tüm elektronik aletlere zarar verir. Tedaş'a bildirdiniz mi? Yoksa sadece sizin evinizde mi gidiyor? Her durumda " Schneider APC PM6-gr 918 " modeli akım korumalı prizi tavsiye ederim. Şu an pahalı ama kaliteli. Birçok servis bu marka akım korumalı prizi kullanıyor.
Ben de UPS tavsiye ederim. Elektrik kesilmesinde riski tamamen önlemesinin yanında, bilgisayardaki mevcut çalışmalarınızı kaydedecek zamanınız da oluyor. Ayrıca elektrik yokken evde wifi kullanabilmek gibi artıları da var.