Evde Turkcell fiber internet mi var?

Arkadaşlara katılıyorum. Bütün altyapılar zaten TT'ye ait. Küçük bir işlemle Fiber internet sağlanabiliyor.
Bütün altyapılar TT'ye ait değil hocam. İlk sayfadaki mesajımda da belirttiğim gibi Superonline'ın, Turknet'in, Atlantisnet'in ve daha sayamadığım birkaç firmanın kendilerine ait altyapıları da var.
Ayrıca fiber internet kurmak o kadar küçük bir işlemle hallolmuyor. Planı, projesi, bütçesi, çalışma takvimi, (gerekliyse) kazı izni ve kazı işlemleri vs. birçok detay ve prosedür mevcut. Gerek bu forumda gerek başka forumlarda, yıllarca uğraşıp hâlâ fiber altyapıya sahip olamayan arkadaşlara sıkça rastlıyorum. O yüzden o işlemler sadece fiber kablo çek olsun bitsin şeklinde ilerlemiyor.
Benim fiber altyapıya geçiş sürecimi anlattığım konuyu okuyabilirsiniz: TT altyapısında VDSL'den fibere geçiş sürecim
Şanslıydım ki 2.5 ay sürdü bütün işlemler. Yoksa diğer arkadaşlar gibi belki de yıllarca uğraşmam gerekecekti.

Hocam bizim evde eskiden vardı.Bizde o tarz süreçler olmaz değil mi.Yani iss firması geldiğinde ne yapması lazım

Bende aynı durumdan dolayı sıkıntılar çektim. Yeni yapılmış bir eve çıktım ve evi yapanlar alt yapı çalışmasıyla ilgilenmemişler bile. Planı projesi olduğunu biliyorum. Ama çoğu şirket TT adı altında markası üstünde kendi fiber internetlerini projelendiriyor diye biliyorum. Bilgi için teşekkürler.

Rica ederim.
Evi yapan müteahhitin internet altyapısıyla ilgilenmemesi başka konu, bizim şu an konuştuğumuz konu başka konu. Herhangi bir şirket TT adı altında kendi altyapısını kuramaz zaten. TT altyapısı TT'nindir, diğerleri diğerlerinindir bu kadar basit aslında. Ben x firması olarak gidip TT markası adı altında kendi fiber altyapımı kuruyorum diye bir şey yok. Hele öyle bir şey yapmaya kalksam Rekabet Kurulu bir yandan TT bir yandan anında tepeme çökerler haklı olarak. Zaten söylediğiniz şeyin bir karşılığı yok da neyse. Yani bir firmanın adı altında başka bir firmanın kendi fiberini kurmak mümkün değil zaten. Her birinin kendi networkü, kendi topolojisi apayrı dünyalar.
Zannederim ne yazdığınızı siz de pek bilmiyorsunuz. Elle tutulur hiçbir yanı yok zira. Her neyse iyi forumlar.

Hocam peki bunca zamana kadar tüm sorgulama panellerinde vdsl görünmesinin sebebi nedir
Muhtemelen önceden VDSL altyapınız vardı sonradan TT fiber altyapısını kurdu ve şimdi fiber sonucu çıkıyor. Yani bu benim tahminim.
İşin bir de FTTB dediğimiz kısmı var da çok girmiyorum oralara kafa karıştırmamak adına. FTTB-DSL ve FTTB-Eth olmak üzere ikiye ayrılan bir altyapı türü söz konusu. Bazen altyapı sorgu sayfaları bunları gördü mü kafası karışıyor da. Neyse dediğim gibi çok derine inmiyorum.

Hocam müşteri hizmetleri ile konuştum şimdi asıl olay şöyleymiş
Şimdi binaya ilk önce turkcell altyapı kurmus.Kurduğu dönemde kullanmışız sonra.Biz bıraktıktan sonra başka insanlar da kullanmış şu anda binada boş türkcell portu yokmuş
Sonradan TT de binaya altyapı kurmuş şuan boşta TT portu varmış sadece
Hocam şimdi arada kaldım.Bayiye gidip boş port açabilirsiniz diyolar o da uzun sürer diye çekiniyorum.Diğer yandan Turkcell aylık ortalama 600 iken TT 700 civarı yapıyor modem ile.Türknet de düşünüyorum ama çok bilmiyorum onu

Hocam Superonline'ın sadece fiber altyapısı var. Yani ADSL ve VDSL altyapısı yok. Fiber altyapıda da port sorunu olmaz genelde. Belki FTTB (binaya kadar fiber) ise ondan dolayı port sorunu yaşıyor olabilirsiniz ama onda da aslında çok nadirdir yani. En iyisi siz birkaç fotoğraf atın konu netliğe kavuşsun. Çünkü müşteri temsilcileri bu altyapı meselelerinden pek anlamazlar. Size yanlış bilgi verilmiş olabilir.

Öte yandan hangi sağlayıcıyı kullanacağınız size kalmış. Superonline, TT altyapısından da hizmet veriyor. Eğer fiyatı bütçenize uygunsa onu da değerlendirebilirsiniz. Ben genelde sağlayıcı önermeyi pek doğru bulmuyorum kendi adıma. Ama illa bir öneri istiyorsanız şu enflasyonist ortamda taahhütlü abonelik önerebilirim sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…