Hocam Windows Server 2023 kurup uzak masaüstü olarak bağlanabilir veya Anydesk kullanıp bağlanabilirsin,YouTube da bununla alakalı videolar var evde hosting kurma,bilgisayarı hosting yapma gibi gibi kolay gelsin iyi günler.Arkadaşlar kusura bakmayın. Hiç anlamadığım bir konuda yardımlarınızı bekliyorum. Geçtiğimiz Mayıs ayında işimi kaybettim ve Turhost firmasında barındırılan Wordpress tabanlı web sitemi yedeğini alarak sunucu kirasını sonlandırdım. Şuanda web sitem kapalı. Ancak birkaç araştırma sonucunda kendi evimizdeki bilgisayara hosting kurabileceğimizi öğrendim. Zaten boşta duran bir kasam ve monitörüm var. Aynı zamanda boşta duran internet ve modemim var (evde iki internat bağlı ikiside TTNET). Sorun şu ki; Hosting kurma gibi işlerden hiç ama hiç anlamıyorum. Birkaç video izledim ama yine de işin içinden çıkamadım. Bu konuda yardım alabileceğim bir kaynak öneriniz var mı?
Yada aklımda olan sorular;
1- Evde hosting kurmak ve wordpress tabanlı web sitemi bu hosting'e kurmak mümkün mü?
2- Sistem Windows 11 yüklü ve AMD işlemci 2070 RTX ekran kartı 16GB Ram falan var (tam özelliklerine bakmadım uzun zamandır yatıyor kasa)
3- TTNET internet 60mbps Download, 8mbps upload var bu yeterli olur mu?
4- cPANEL gibi şeyler kurmak gerek sanırım hiç anlamıyorum (veritabanı yedeği almak ve yüklemek için) bu mümkün mü?
5- Anlık trafik veya anlık ziyaretçi girişi gibi şeylerde sistemim en fazla kaç anlık ziyaretçiyi kaldırır?
Aklıma gelen başka sorular olursa konuyu güncelleyeceğim. Ayrıca konuyu doğru bölüme mi açtım ondan da emin değilim. Adminler taşırlarsa sevinirim.
Bilgiler için sağol. yasal olup olmadığı konusunu araştırmadım işin açıkçası. İnternet hızım da yetersiz ise hiç bulaşmayayım ozaman.Hocam kendiniz deneme amaçlı olarak kullanacaksanız uğraşın yoksa değmez.
İlk başta o internet ile zaten o iş olmaz en az simetrik gigabit internet kullanmanız gerek. Sonrasında lisans parası gibi masraflarınız olur. Sistemin hiç kapanmadan çalışabilmesi içinde para harcamanız gerekiyor. Yasal olarakta bazı izinler almanız gerekebilir. Daha saymadığım bir çok neden bulunuyor.
Yani kısacası bir firmadan alacağınız fiyattan çok daha pahalıya patlar.
Eğer gerçekten çok sayıda sunucu kullanmanız gerekmiyorsa kendiniz sunucu barındırmak pek akıl karı değil. Bunun için hosting firmaları barındırma hizmeti sunuyor. Sunucuyu satın alıp firmanın veri merkezine gönderiyorsunuz daha uygun ücretlerle sunucunuzun çalışmasını sağlayabiliyorsunuz.
Hocam ayda 20TL'ye nerede sunucu var. Ben eski sunucumda en düşük 1.500 TL ödüyordum ben mi acaba yanlış yapıyorum. Sadece Wordpress kuracam ve arada bir veritabanı ve ftp yedeği alacam okadar. Ziyaretçi sayısı günlük 5K bile olmayabilir. Önereceğin bir sunucu falan var mı dediğin fiyattan felan.1- Mümkün, evde sunucu barındırmışlığım var.
2- Tek site için gayet yeterli sistem ancak bu sistem kullanmadığın bir sistem mi ? Centos v.b linux bir işletim sistemi yüklemen gerekecek.
3- Hızlar düşük, ziyaretçi sayın artmaya başladığında sorun yaratacaktır.
4- cPanel şart değiş bu pahalı bir çözüm olur. Onun yerine ücretsiz (cyberpanel) veya uygun fiyatlı directadmin gibi paneller yüklenebilir.
5- Sistem kaldırsada internet hızı öncelikli sorun yaratır.
Öneri: Kendi evinde 7/24 çalışacak bir bilgisayarın elektrik masrafı ve kullanacağın web panelin lisans ücretleri, saldırılara karşı korunma masrafları gibi giderleri göz önünde bulunduracak olursak ayda 20₺'ye profesyonel ssd diskli hostingler mevcut. Bence çok daha mantıklı ve zahmetsiz olacaktır. Mesela senin evindeki diskin bozulsa siten kapalı kalacak, yedekleri yeni disk ile beraber kurmak zaman alacak ama veri merkezinde raid yapısı ile birlikte bir disk bozulsa sistem bile kapanmıyor. Üstelik bozulan diskin parasınıda sen ödemiyorsun. Senin evindeki diskin bozulma ihtimali daha yüksek 7/24 çalışmak için üretilmiş değil sonuçta.
Hocam ayda 20TL'ye nerede sunucu var. Ben eski sunucumda en düşük 1.500 TL ödüyordum ben mi acaba yanlış yapıyorum. Sadece Wordpress kuracam ve arada bir veritabanı ve ftp yedeği alacam okadar. Ziyaretçi sayısı günlük 5K bile olmayabilir. Önereceğin bir sunucu falan var mı dediğin fiyattan felan.
Hocam ayda 20TL'ye nerede sunucu var. Ben eski sunucumda en düşük 1.500 TL ödüyordum ben mi acaba yanlış yapıyorum. Sadece WordPress kuracağım ve arada bir veri tabanı ve FTP yedeği alacağım o kadar. Ziyaretçi sayısı günlük 5K bile olmayabilir. Önereceğin bir sunucu falan var mı dediğin fiyattan falan.