Merhaba, ben bu eve yeni taşındım ev bayağı eski bugün prizi söküp baktığımda sadece artı eksi kablosu var. Evde topraklama olmaması ne gibi sorun teşkil eder? Bilgisayarımı kullanmamalı mıyım?
Merhaba, ben bu eve yeni taşındım ev bayağı eski bugün prizi söküp baktığımda sadece artı eksi kablosu var. Evde topraklama olmaması ne gibi sorun teşkil eder? Bilgisayarımı kullanmamalı mıyım?
Oluşabilecek elektrik kaçağı ve yıldırım gibi durumlarda yangına ve çarpılmaya kadar büyük sorunlar yaşatır. Topraklama sayesinde enerji yok ediliyor. Olmaması çok tehlikeli.
Şayet böyle ise kullandiginiz cihazlarınızi bir iletken vasıtasıyla zemin yada duvara bağlayınız. Topraklama olmaması büyük bir sıkıntıdır. En kısa zamanda bir teknik elemanla ana elektirik hattına topraklama cektiriniz.
Güzel doğru şeyler söylüyorsunuz da 30 yıllık bina. Elektrikçi çağırıp topraklama çektirmek büyük bir masraftır. Basit bir şekilde sadece bilgisayar için ne yapabilirim?
Kombinin takıldığı prize topraklamadan eksiye kablo çekmişler. Kombiye bir şey olmadıysa bilgisayarda olmaz diye düşünüyorum ve prizi öyle oymaya karar verdim.
Güzel doğru şeyler söylüyorsunuz da 30 yıllık bina. Elektrikçi çağırıp topraklama çektirmek büyük bir masraftır. Basit bir şekilde sadece bilgisayar için ne yapabilirim?