Evdeki küf ve terleme nasıl engellenir?

loren4

Hectopat
Daha fazla  
Kışa girmeden önce yeni bir eve taşındık. Kış geldikten sonra evin neredeyse her odasında duvarlarda ve parkelerde terleme, terleme olan yerlerde de küf olduğunu gördüm. 11 sene yaşadığımız evde daha önce böyle bir şey görmemiştik. Evdeki, dolaplar, yatakların altı vs. küflenmeye başladı. Bu küf nasıl önlenebilir? Küf engelleyici sprey gibi ürünler var mıdır? Ne yapmamı önerebilirsiniz?

Küf engelleyici sprey kullanmıştık çok eski bir evimizde. Ama zaman geçtikten sonra tekrar oluşmaya başladı. Ayrıca evdeki küf insan sağlığı açısından zararlı bilginiz olsun.

Hocam evin bir yerlerinde su kaçağı olabilir ilk önce ona bir bakın. Evi düzenli olarak havalandırın. Bulunduğunuz bölge güneş alıyorsa öğlen saatlerinde perdelerinizi açık tutun ve son olarak bunlar işe yaramazsa küf engelleyici sprey kullanın.

Kışa girmeden önce yeni bir eve taşındık. Kış geldikten sonra evin neredeyse her odasında duvarlarda ve parkelerde terleme, terleme olan yerlerde de küf olduğunu gördüm. 11 sene yaşadığımız evde daha önce böyle bir şey görmemiştik. Evdeki, dolaplar, yatakların altı vs. küflenmeye başladı. Bu küf nasıl önlenebilir? Küf engelleyici sprey gibi ürünler var mıdır? Ne yapmamı önerebilirsiniz?

Evinizde rutubet var kontrol edin ev etrafını su alan yer var mı diye.

Küf engelleyici sprey kullanmıştık çok eski bir evimizde. Ama zaman geçtikten sonra tekrar oluşmaya başladı. Ayrıca evdeki küf insan sağlığı açısından zararlı bilginiz olsun.
Küf engelleyici sprey nasıl çalışıyor? Yani mesela her hafta siliyoruz ama haftada bir tekrar küfleniyor, spreyi sıkınca ne olacak?

Su alan bir yer yok, evin neredeyse her yeri terleme yapıyor.

Hocam evde ısı yalıtım var mı? Parkelerin altında su borusu ya da kombininin peteklere giden borusu patlamış olabilir. Sobalı ev ise yaşadığınız durum normal. Doğal gazlı ise peteklerin borularını kontrol edebilirsiniz, alttan ısıtmalı ise eviniz borular patlamış olabilir. Bunları bir inceleyin evi güneşlendirin su kaçaklarını kontrol edin 1 hafta boyunca sorun çözülmezse bir tesisatçıya başvurmanızı öneriyorum.

Hocam evde ısı yalıtım var mı? Parkelerin altında su borusu ya da kombininin peteklere giden borusu patlamış olabilir. Sobalı ev ise yaşadığınız durum normal. Doğal gazlı ise peteklerin borularını kontrol edebilirsiniz, alttan ısıtmalı ise eviniz borular patlamış olabilir. Bunları bir inceleyin evi güneşlendirin su kaçaklarını kontrol edin 1 hafta boyunca sorun çözülmezse bir tesisatçıya başvurmanızı öneriyorum.
Ev doğalgazlı, taşınalı 3 ay olmuştur diye tahmin ediyorum. Parkelerin altından bazı yerlerde doğalgaz boruları geçiyor ama su borusu patlama gibi bir durum yok 99%. Biz ikinci katta oturuyoruz, giriş katında oturanların evi de aynı durumda, Binanın ısı yalıtımı yok büyük ihtimalle.

Ev doğalgazlı, taşınalı 3 ay olmuştur diye tahmin ediyorum. Parkelerin altından bazı yerlerde doğal gaz boruları geçiyor ama su borusu patlama gibi bir durum yok 99%. Biz ikinci katta oturuyoruz, giriş katında oturanların evi de aynı durumda, binanın ısı yalıtımı yok büyük ihtimalle.

Eğer sorun sadece sizin evde değil de komşularda da varsa hepinizin toplanıp binayı bir tesisatçıya göstermenizi tavsiye ederim. Bildiğiniz üzere küf insan sağlığı için çok zararlı evde de bebek varsa sağlığını aşırı olumsuz etkiler. Isıyalıtım yok ise küflenme sorunu bu yüzden de olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı