Evdeki mevcut imkanlarla sunucu yapımı

konuyla alakasız fakat bir şey soracağım bu orange pi pc raspberry klonu gibi bir şey mi

arkadaş hesaplamış bence burada ki derdi fiyat değil bence kendi imkanlarıyla en iyisini yapmaya çalışıyor

Ben cihazın mı çalışmasından bahsediyorum, sunucudan mı? İstediğin kadar cihazı çalıştır, sunucu olmadan nasıl komut vereceksin?
Şebekeye bağlıysa, elektrik gidip gelince açılıyor zaten ama powerbank'a bağlıysa elektrik gitse de kapanmıyor. Sunucu dediğimiz şey cihazın kendisi sonuçta. Hem arkadaşın oturduğu yerde belki elektrikler kesilmiyor? Bizim buralarda son kesinti 1 yıl önce olmuştu mesela.

Öyleyse olabilir elbette. Ben Türkiye'nin her yerinde sürekli elektrik gittiğini düşünmüştüm.

Çok teşekkür ederim. CGNAT olayını araştıracağım.
Bu yıl içerisinde bulunduğum bölgede benim görebildiğim kadarıyla elektrik 2 defa gitti. Cihaz yanarsa da canı sağ olsun. Risk almak zorundayım çünkü fakirim.
Statik IP'yi de hesaba katın lütfen. Öğrenciyseniz ücretsiz azure var, onu değerlendirmek daha mantıklı olabilir.
Modem ayarlarından Statik IP ayarlanabiliyor diye biliyorum ama yapamazsam dediğiniz gibi o ücreti de hesaba katmak zorundayım ama modem ayarlarından statik IP yapamazsam cihazı sadece localde de kullanabilirim. Teşekkür ederim.

cihazı powerbanke bağlar aynı zamanda powerbankide şarja takar elektrik kesilirse jeneratör görevi görebilir ama bir tehlikesi yada riski var mı bilmiyorum sadece bir fikir

Statik IP için ücret ödemeniz gerekiyor ben geçen sene baktığımda sanırım 15 TL falandı emin değilim
Düzeltme: Aylık ek 15 TL

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…