Evdeki muslukları sensörlü yapmak

ozerturkerr

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben evde çok fazla su israf ettiğimi fark ettim, geçen gün öyle kafama dank etti; bu AVM lavabolarında olan sensörlü musluktan olsa lavoda mutfakta falan bayağı bir su israf olmayacak.
Nasıl yaparım bunu? Elektrikçi yapar mı? Ayrıca biraz mantıklı düşününce tüm evlerde bu musluklar zorunlu olsa yasa çerçevesinde ne kadar su tasarruf edilir bir düşünün, ben bu işin peşini bırakmayacağım :D
Görüşlerinizi, yardımlarınızı bekliyorum.

Bi süre sonra sensör elinizi yıkarken şak diye kesiyor suyu kanser ediyor AVM'de bolca yaşadığım durumdur. ama israf açısından gayet mantıklı.

Sudan kısarken elektriğe yazmakta var işin içinde :D

Bir süre sonra sensör elinizi yıkarken şak diye kesiyor suyu kanser ediyor AVM'de bolca yaşadığım durumdur. Ama israf açısından gayet mantıklı.

100 yıl sonra torunlarım su kıtlığının olduğu bir dünyada mı yaşasın istiyorsun sen? :D

100 yıl sonra torunlarım su kıtlığının olduğu bir dünyada mı yaşasın istiyorsun sen? :D

Anın tadını çıkarın hocam, şaka bir yana kimse istemez, ama gerçek bu maalesef. Kimse geleceği düşünmüyor benim düşüncem, 100 insandan belki 3 5'i gerçekten israfın ne demek olduğunu biliyor.
Ve başlığa ek sensör değil de nasıl daha az israf ederizede bakmak gerek el yıkarken/diş fırçalarken veya günlük ihtiyaçları giderirken. Suyu kapalı tutmak bile büyük bir şey. Ama uyan var mı kısmına meh diyebilirim.

Bi süre sonra sensör elinizi yıkarken şak diye kesiyor suyu kanser ediyor AVM'de bolca yaşadığım durumdur. ama israf açısından gayet mantıklı.

2-3 sensör ne kadar elektrik yazabilir ki? 3.3V yada 5V ile çalışıyorlar.

Uğraşmayı seviyorsanız PIR sensörünü Arduino Nano ile birleştirip kendiniz yapabilirsiniz, birde 3D yazıcıdan kutu tasarlarsınız olur biter. Pilin uzun süre gitmesini isterseniz farklı kartlara da yönelebilirsiniz ama giriş seviyesi için Nano güzel kart.

İşin mekanik kısmını unutmuşum :D, solenoid vana yada sıvı pompası işinizi görebilir bu kısma pek hakim değilim.

Arkadaşlar ben evde çok fazla su israf ettiğimi fark ettim, geçen gün öyle kafama dank etti; bu AVM lavabolarında olan sensörlü musluktan olsa lavoda mutfakta falan bayağı bir su israf olmayacak.
Nasıl yaparım bunu? Elektrikçi yapar mı? Ayrıca biraz mantıklı düşününce tüm evlerde bu musluklar zorunlu olsa yasa çerçevesinde ne kadar su tasarruf edilir bir düşünün, ben bu işin peşini bırakmayacağım :D
Görüşlerinizi, yardımlarınızı bekliyorum.

Elektrikçiye gerek yok, eli kurbağacık tutan herkes bunu alıp takabilir diye düşünüyorum. Fotoselli batarya diye ararsanız pilli/elektrikli bir sürü model çıkıyor. Fotoselli modelini kullanmak nasip olmadı ama en az gpd markasından başlayarak aramanızı öneririm. Umarım fiyatlardan dolayı peşini bırakmazsınız.
Mesela:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı