İyi günler. Normalde bu konuyu buraya açacağımı 40 yıl düşünsem mantık veremezdim, ama yaşıtlarımızın çok olması buradaki kişilerin güncel hayata dair tecrübesi ve bilgisi daha fazla olmasından dolayı yazmak mecburiyetinde kaldım. İlk önce şaka için gelenler, espri yapacakların çıkmasını rica ediyorum çünkü yardıma ihtiyaç duyduğum bir konu. Ben 19 yaşındayım. Ve sosyal medyadan YouTube'dan Fiverr'dan bir şekilde gelirler elde ediyorum. Yani video edit, tasarım, içerik üreticiliği üzerine bir şeyler yapıyorum. Bir dönem yaptığım işler sosyal medyada patladı tanındım bir kitle de edindim. Ama bu kazandığım paralar şu an harçlık diyebileceğimiz bir seviyede. Ve bu işleri yaparken evde artık zorluk çektiğimi, ama üstüne 2 gün bile düşsem gelişme gösterdiğini de fark ediyorum. Şimdi diğer yaşıtlarım gibi üniversiteye sadece kız ortamı gezme ortamı şu ortamı bu ortamı için de gitmek istemiyorum. Hani kazanırsam ortalama bir yer, ayrı bir eve çıkmak istiyorum. Yaşadığım şehir zaten çok büyük değil. Ev kiraları market alışverişi alınan şeyler giderlerden az çok farkındayım, babam 4-5 senedir yanımızda değil maalesef görevlerden vs dolayı. Yani şehrimde ortalama bir yer kazanırsam artık ailemin sesi kesilmiş olacak. Ailemin sesi kesilince kafam rahat olacak. Üniversiteye de başlarsam işe girip en azından kazandığımı sosyal medyada uğraştığım işlere yatırmayı planlıyorum. Ama sizlerden birer tecrübe hayat yaşanmışlığı duymak istedim. 19 yaşındasınız. İyi yaptığınız, ileride de getirisi çok olacağını bildiğiniz bir işlerin peşindesiniz. Yaşıtlarınız üniversiteye kız ortamı gezme ortamı için giderken siz ortalama bir üniversiteye gidip çalışmak istiyorsunuz. Yani bir de bilgi vermem gerekirse evden ayrılma isteğim artık ailemin işlerime köstek olması. Tamam destek beklemiyorum, ama sabahın 09:00'ında ayağa kalkıyorsunuz yarım saat sonra evde kavga gürültü kırılan kapılar eşyalar vs. bu durum beni yoruyor. Düşünün saat 10:00 foruma bu konuyu açıyorum. Ki ben bu işleri yaptıktan sonra aileme daha daha destek olmayı da hedefliyorum. Yani özet geçecek olursam arkadaşlar ben 19 yaşında bir işe girmek istiyorum. 2. kez sınava gireceğim önümüzdeki YKS. Ve başımda her dakika konuşan darlayan bir ailem olmazsa uğraştığım işlere 1-2 sene ağırlık verip iyi bir şeyler yapacağımı düşünüyorum. Size sorum ise bu duruma bakılarak 19 yaşımda üniversite zamanı nerede çalışabilirim? Ne gibi zorluklar beni bekler? 2 senedir kız ortamım gezme ortamım olmadı, kendimi hazırlamak ve alışmak açısından ne bir sevgili yaptım konuştum, ne de arkadaşlarım ile bir yerlere gittim. Fiyatlardan az çok haberim var dediğimde de, şu an bir kafede lokantada markette işe girersem yaşadığım şehre göre, kira yetiyor alışveriş yetiyor faturalar yetiyor. Tamam kenara para kalmaz o ayrı konu ama onu da artık 2-3 sene maalesef yaşamak zorunda hissediyorum. Neyse konu uzadıkça uzar gibi. Sizlerden fikir tecrübe ne olursa merak ettim sormak istedim. Kırıcı, yıkıcı değil yapıcı yorumlarla açıklarsanız sevinirim. Saygılar.