Evden çıkarken UPS'in fişini çekmek

33Mehmet33

Hectopat
Merhaba iyi günler evimde voltaj sıkıntısı var. Yüksek ve düşük voltaj vuruyor bazen.
Bu sebeple UPS aldım PC için. UPS'in kullanılmadığı zamanlarda kapalı konumda prizde kalmasının sağlıklı olduğunu söylüyorlar akünün bosalmaması için; ama ben evde yokken UPS'in yanıp evde sıkıntı çıkabileceğinden korkuyorum. Çalıştığım süre günde 7 8 saat bu her gün ful şarjda iken 7 8 saat UPS fisten çekik bıraksam UPS'in ömrüne çok zararı olur mu?

Merhaba. Evet, UPS PC'yle birlikte kullanılmadığında üzerindeki power (ON/OFF) düğmesine basılıp kapatılması yeterli, prizden fişinin çekilmesine gerek yoktur. çünkü prizde kalması aküsünün devamlı tampon şarjla dolu kalması açısından sizin lehinize olur. Sadece yazlık veya 2. ev olan bağ evinize çok uzun süreli giderseniz ve evde sürekli çalışan buzdolabı ve ev alarmı için elektrik olması gerektiğinde prizden fişini çekerseniz. Onun dışında günlük kullanımlarda prizden fişini sürekli çekmeye gerek yok, ON/OFF anahtarından kapatmak yeterlidir. Kolay gelsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı