Çözüldü Event'ler nasıl Client'e gider?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

diocletian

Decapat
Örnek olarak Discord masaüstü uygulamasında biri bana mesaj attı, bu bana anında geldi. Bu nasıl oluyor? Yani uygulama kendini sürekli while içinde tutuyor olamaz. Çünkü çok yorar bilgisayarı. Sorum Event'lerin nasıl güncellendiği?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bunun farklı yöntemleri var. Trigger function denilen bir olay var. Farklı dillerle yapılabiliyor. Site üzerinde bir işlem yapıldığı zaman sistem üzerinde çalışan programa tetikleme yapabiliyor. Bu da komut çalışmasını sağlıyor. Yani arkada dönen bir döngü yok. Dönen bir döngü olursa Memory leak oluşur.

Ek olarak sizin dediğiniz işlem ise Trigger SQL. Yani bir sorgu çalışınca diğer istemciye gitmesi için diğer sorguya tetikleme yapıyor.

Ek olarak await ve async yapısına göre çalışıyorlar. Araştırın derim biraz
@yeon
Bunun farklı yöntemleri var. Trigger function denilen bir olay var. Farklı dillerle yapılabiliyor. Site üzerinde bir işlem yapıldığı zaman sistem üzerinde çalışan programa tetikleme yapabiliyor. Bu da komut çalışmasını sağlıyor. Yani arkada dönen bir döngü yok. Dönen bir döngü olursa Memory leak oluşur.

Ek olarak sizin dediğiniz işlem ise Trigger SQL. Yani bir sorgu çalışınca diğer istemciye gitmesi için diğer sorguya tetikleme yapıyor.

Ek olarak await ve async yapısına göre çalışıyorlar. Araştırın derim biraz
@yeon

Son düzenleme:
Çözüm

Teşekkürler.

CPU'yu yoracak bir durum yok, select gibi API'lerle network ile ilişki dosyalar dinlenir, herhangi bir veri gelmeden callback fonksiyonu tetiklenmez. I/O Bound bir iş CPU o arada keyfine bakar çünkü onu ilgilendiren bir durum yok.

CPU'yu yoracak bir durum yok, select gibi API'lerle network ile ilişki dosyalar dinlenir, herhangi bir veri gelmeden callback fonksiyonu tetiklenmez. I/O bound bir iş CPU o arada keyfine bakar çünkü onu ilgilendiren bir durum yok.

Hocam aslında sorum Client'ın mesajın geldiğini nasıl anlayıp o anda Event güncellemesi yaptığıydı Roines cevapladı. Teşekkürler cevabınız için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam aslında sorum Client'ın mesajın geldiğini nasıl anlayıp o anda Event güncellemesi yaptığıydı Roines cevapladı. Teşekkürler cevabınız için.
Client'e mesaj gökten gelmiyor sonuçta Server'den network aracılığıyla geliyor, client de network ile ilgi dosyaları dinliyor... İleride network programlamayla uğraşırsan ne dediğimi anlarsın.

Client'e mesaj gökten gelmiyor sonuçta Server'den network aracılığıyla geliyor, Client de network ile ilgi dosyaları dinliyor... İleride network programlamayla uğraşırsan ne dediğimi anlarsın.

Bilgili gibi görünüyorsunuz network konusunda o yüzden bir şey sormak istiyorum. Tüm Online aktiviteler bir server a ihtiyaç duyar mı? Mesela LoL oyunu için atıyorum attığım yeteneğin karşı tarafı etkilemesi için bir server gerekiyor değil mi?

Server'dan mesaj geliyor. Telefonuna notification gelmesi de oyle. Bi-drectional messaging.

Isletim sistemi seviyesinde donen bir olay ( Network Layer ), turing complete her dilde implemente edersin.

Hayır, illa arada server olacak diye bir durum yok, uygulama türüne göre peer to peer iletişim de mümkün, ancak Lol gibi oyunlarda kesinlikle bir sunucu gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…