Barış güçlü
Centipat
Daha fazla
Öncelikle merhaba.
Yeni bir sistem toplamaya karar verdim ve birkaç parça satın aldım.
Everest flat mesh ARGB fanlı tempered camlı USB 3.0 Gaming kasa.
(Everest FLAT MESH ARGB Fanli Tempered Camli USB 3.0 Gaming Kasa | ITOPYA)
Bu kasayı ARGB diye sipariş ettim ve elime geldiğinde fan uçlarının 3 pinli değil de 4 pinli olduğunu fark ettim.
Yanına bir aparat koymuşlar ve aparat bir PIN'i etkisiz hale getiriyor. Bunu herhangi bir bir ARGB kontrolcüsüne bağlasam ARGB olarak mı çalışır RGB olarak mı?
Kasanın fanları görsellerde ki gibi sabit renklerde yanıyor büyük ihtimal. Satış linkinde de ARGB, RGB belirtmemişler zaten. Molex kablosu fan LED'leri içindir.Hocam sorununuz çözülmüştür büyük ihtimalle fakat postu şimdi gördüm. Bende aynı kasayı alacağım biraz araştırma yaptım galiba Molex soketli fanları direk PSU'a bağlarsanız hız kontrolu olmaz. Anakartınızın fan headerları 4 pinliyse fanları anakarta bağlayıp 3. parti programlarla fan hızını otomatik yapabiliyorsunuz (MSI Afterburner gibi, veya FanControl isimli bir program varmış). Tabii ARGB kullanamayacaksınız ama ayarlanabilir fan hızı daha önemli. Burda highlight edilmiş yeri okuyun isterseniz.
Hocam sorununuz çözülmüştür büyük ihtimalle fakat postu şimdi gördüm. Bende aynı kasayı alacağım biraz araştırma yaptım galiba Molex soketli fanları direk PSU'a bağlarsanız hız kontrolu olmaz. Anakartınızın fan headerları 4 pinliyse fanları anakarta bağlayıp 3. parti programlarla fan hızını otomatik yapabiliyorsunuz (MSI Afterburner gibi, veya fancontrol isimli bir program varmış). Tabii ARGB kullanamayacaksınız ama ayarlanabilir fan hızı daha önemli. Burda highlight edilmiş yeri okuyun isterseniz.
Evet sabit yanıyor büyük ihtimal. Burada fanlara RGB diyor.Kasanın fanları görsellerde ki gibi sabit renklerde yanıyor büyük ihtimal. Satış linkinde de ARGB, RGB belirtmemişler zaten. Molex kablosu fan LED'leri içindir.
Tamamdır hocam sizin dediğiniz kasaya bakayım. Peki o kasanın fanları kaç pinli?Hocam tam hatırlamıyorum ancak sanırım dediğiniz gibi 4 pinli soketi yoktu direk sadece Molex çıkışı vardı daha sonra kasayı iade ettim ve bitfenix flat mesh aldım şu an kullandığım kasa ona göre daha sağlamdı şahsen konudaki evetest kasayı çok kullanmadım ama ilk görüş olarak tavsiye etmezdim.
Evet sabit yanıyor büyük ihtimal. Burada fanlara RGB diyor.
Tamamdır hocam sizin dediğiniz kasaya bakayım. Peki o kasanın fanları kaç pinli?
Attığınız konudaki kontolcü şemasında ARGB çıkışı VDG olarak gözüküyor, VDG'yi 3 pinli ARGB ye bağlarsak bir sıkıntı çıkmaz değil mi? Sonuçta ikiside 3 pinli ve 5v.Şu an kullandığım kasada anakartım ARGB destekli olmadığı için RGB kontrolcü var reset tuşuyla değişiyorum 1 fandan 2 adet kablo çıkıyor 3 pinli fan kablosu ve 3 pinli ARGB kablosu bütün fanları ve ARGB'leri kontrolcüye girip çıkışını anakartında ARGB desteği var ise ARGB girişine ARGB yok ise 4 pinli RGB soketinr girebiliyosun kontrolcüye giren fan kabloları da tek kablo PWM olarak anakarta girebiliyor.
RGB kontrolcü anakarta bağlanır mı?
Öncelikle merhaba yeni sistem toplamaya çalışıyorum ve RGB konusunda pek bilgim yok açıkçası konuya başlayayım. Elimde ASUS Prime H610M-E CSM anakartı mevcut bu anakartın kasa fanları için 3 adet soketi var 2 tanesi CHA_FAN 1 CHA_FAN 2 Diğeri ise rgb_header. CHA_FAN1 ve CHA_FAN2 soketlerinin...www.technopat.net
Şu bağlantıda kontrolcünün şeması ve fotoğrafını vermiştim.
Attığınız konudaki kontolcü şemasında ARGB çıkışı vdg olarak gözüküyor, Vdg'yi 3 pinli ARGB'ye bağlarsak bir sıkıntı çıkmaz değil mi? Sonuçta ikisi de 3 pinli ve 5v.
Edit: Onun altındaki kocaman ARGB kablosunu görmemişim hocam pardonpeki kontrolcü kullanınca fan hızları ayarlanabilir oluyor m
Attığınız konudaki kontolcü şemasında ARGB çıkışı vdg olarak gözüküyor, Vdg'yi 3 pinli ARGB'ye bağlarsak bir sıkıntı çıkmaz değil mi? Sonuçta ikisi de 3 pinli ve 5v.
Edit: Onun altındaki kocaman ARGB kablosunu görmemişim hocam pardonpeki kontrolcü kullanınca fan hızları ayarlanabilir oluyor mu?
Kontrolcüden çıkan fan kablosu anakartta bulunan fan soketlerine bağlandığı için hız kontrolü olur diye düşünüyorum daha bilgisayarı açmak nasip olmadı açıkçası
Anladım teşekkürler yardımınız için.
Edit: Hocam son bir soru çok rahatsız ettim: Kontrolcüden cıkan fan kablosu PWM değil mi emin olmak istiyorum.