Everest flat mesh ARGB kasa RGB çıktı

Barış güçlü

Centipat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba.
Yeni bir sistem toplamaya karar verdim ve birkaç parça satın aldım.
Everest flat mesh ARGB fanlı tempered camlı USB 3.0 Gaming kasa.
(Everest FLAT MESH ARGB Fanli Tempered Camli USB 3.0 Gaming Kasa | ITOPYA)
Bu kasayı ARGB diye sipariş ettim ve elime geldiğinde fan uçlarının 3 pinli değil de 4 pinli olduğunu fark ettim.
Yanına bir aparat koymuşlar ve aparat bir PIN'i etkisiz hale getiriyor. Bunu herhangi bir bir ARGB kontrolcüsüne bağlasam ARGB olarak mı çalışır RGB olarak mı?

Biraz araştırma sonucu fanlarımın soketlerinin ismini Molex soket olduğunu öğrendim birkaç yerde ise ne kadar dönüştürücü olursa olsun bu fanlar anakarta bağlandığında hız kontrolünün olmayacağını söylemişler bilgisi olan birisi yardım ederse çok sevinirim.

Son düzenleme:
Hocam sorununuz çözülmüştür büyük ihtimalle fakat postu şimdi gördüm. Bende aynı kasayı alacağım biraz araştırma yaptım galiba Molex soketli fanları direk PSU'a bağlarsanız hız kontrolu olmaz. Anakartınızın fan headerları 4 pinliyse fanları anakarta bağlayıp 3. parti programlarla fan hızını otomatik yapabiliyorsunuz (MSI Afterburner gibi, veya FanControl isimli bir program varmış). Tabii ARGB kullanamayacaksınız ama ayarlanabilir fan hızı daha önemli. Burda highlight edilmiş yeri okuyun isterseniz.

Kasanın fanları görsellerde ki gibi sabit renklerde yanıyor büyük ihtimal. Satış linkinde de ARGB, RGB belirtmemişler zaten. Molex kablosu fan LED'leri içindir.

Hocam tam hatırlamıyorum ancak sanırım dediğiniz gibi 4 pinli soketi yoktu direk sadece Molex çıkışı vardı daha sonra kasayı iade ettim ve bitfenix flat mesh aldım şu an kullandığım kasa ona göre daha sağlamdı şahsen konudaki evetest kasayı çok kullanmadım ama ilk görüş olarak tavsiye etmezdim.

Kasanın fanları görsellerde ki gibi sabit renklerde yanıyor büyük ihtimal. Satış linkinde de ARGB, RGB belirtmemişler zaten. Molex kablosu fan LED'leri içindir.
Evet sabit yanıyor büyük ihtimal. Burada fanlara RGB diyor.

Tamamdır hocam sizin dediğiniz kasaya bakayım. Peki o kasanın fanları kaç pinli?

Evet sabit yanıyor büyük ihtimal. Burada fanlara RGB diyor.

Tamamdır hocam sizin dediğiniz kasaya bakayım. Peki o kasanın fanları kaç pinli?

Şu an kullandığım kasada anakartım ARGB destekli olmadığı için RGB kontrolcü var reset tuşuyla değişiyorum 1 fandan 2 adet kablo çıkıyor 3 pinli fan kablosu ve 3 pinli ARGB kablosu bütün fanları ve ARGB'leri kontrolcüye girip çıkışını anakartında ARGB desteği var ise ARGB girişine ARGB yok ise 4 pinli RGB soketinr girebiliyosun kontrolcüye giren fan kabloları da tek kablo PWM olarak anakarta girebiliyor.

Şu bağlantıda kontrolcünün şeması ve fotoğrafını vermiştim.

Attığınız konudaki kontolcü şemasında ARGB çıkışı VDG olarak gözüküyor, VDG'yi 3 pinli ARGB ye bağlarsak bir sıkıntı çıkmaz değil mi? Sonuçta ikiside 3 pinli ve 5v.

Edit: Onun altındaki kocaman ARGB kablosunu görmemişim hocam pardon Peki kontrolcü kullanınca fan hızları ayarlanabilir oluyor mu?

Son düzenleme:

Kontrolcüden çıkan fan kablosu anakartta bulunan fan soketlerine bağlandığı için hız kontrolü olur diye düşünüyorum daha bilgisayarı açmak nasip olmadı açıkçası

Kontrolcüden çıkan fan kablosu anakartta bulunan fan soketlerine bağlandığı için hız kontrolü olur diye düşünüyorum daha bilgisayarı açmak nasip olmadı açıkçası

Anladım teşekkürler yardımınız için.

Edit: Hocam son bir soru çok rahatsız ettim: Kontrolcüden cıkan fan kablosu PWM dimi emin olmak istiyorum.

Son düzenleme:
Anladım teşekkürler yardımınız için.

Edit: Hocam son bir soru çok rahatsız ettim: Kontrolcüden cıkan fan kablosu PWM değil mi emin olmak istiyorum.

Şöyle söyleyeyim hocam kontrolcüden çıkan kabloda PWM yazıyor o kabloyuda ben anakartımdaki CHA_FAN2 kısmına taktım bütün fanların hızını oradan kontrol edebileceğimi düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…