Everest markalı PSU yandı

Makaleler
1
Yer
Yalova
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Prime A320M-K
Ryzen 5 1600AF
Kioxia 500 GB M.2 SSD
12 GB RAM
RX 580 8GB
Thermaltake 550 Watt Yarı Modüler PSU
Zalman Z11 NEO
Meslek
Ticaret, Öğrenci
Yakın zamanda kendi PSU'mu sattım yenisini alacak fırsatım olmadı. Ben de eski PSU'yu taktım buraya kadar bir sıkıntı yoktu. Taktıktan birkaç gün sonra bilgisayar oyundayken aniden kapandı geri açtığımda açılmıştı 1 hafta idare eder diye düşündüm açıkçası. Dün değil ondan önceki gün CS:GO oynarken birden gene oldu bende rekabetçi girdiğim için hemen tekrar açmak istedim PC'yi tam hoşgeldiniz ekranı geldi PC kapandı ve bir daha açılmadı. Ben de eski bir PSU buldum denedim ve çalıştı PC.

Sorun 12V katındaki modfette olduğunu fark ettim mosfette sıkıntı gözükmüyordu fiziksel olarak ama kısa devre olduğunu fark ettim, yenisini alacağım için birazda merak ettim söktüm bayağı PSU'yu.

Bu konudan şunu çıkarıyoruz ki bu dandik markalara bir daha güven olmayacağı. Bu markadan bir daha ürün almayın, bana niye aldığımı soracaksınız ki haklısınız o zaman bilgisayar bilgim yoktu babam biraz da ucuz olduğu için almıştı.
En baştaki resimde akıntı mı var yoksa başka bir şey mi çözemedim onu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben kendi giden güç kaynağım için fazla üzülmüyorum çünkü 5 yıl dayanması bile mucize

Everest enerji kaynağım 10 yıl sorunsuz çalışıyor.
O sırada enerji kaynağım:
Attarınız kimme uleyn Corsair, FSP hepsine tek atarım takır takır da çalışırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Linux Oyunda şans işi. Everest gibi dandik markaların her ürünü sorunlu diye bir şey yok ancak sorun çıkartma ihtimalleri atarlandığı markalara kıyasla çok daha yüksek. Bir nevi potansiyel C4. Ayrıca sorun oldu mu da karşında muhattap bulma meselesi de var. Derdini anlatacağın adamı da bulabilmek lazım ki dandik markalarda bu ayrı bir sıkıntı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…