Everest mega V2 güç kaynağı ve kasa değiştirilmeli mi?

Savaşan Yumurta

Hectopat
Daha fazla  
Bu hafta uygun fiyata ikinci el bir bilgisayar aldım.

Anakart: ASRock B760M-HDV/M.2 D4.
İşlemci: i5 13400F.
Ekran kartı: RTX 4070 Super.

Kasa olarak Everest mega v2, güç kaynağı da kasa ile gelen Everest marka 550W bir şey. İşlemcide de stok fan var galiba. İşlemci PUBG'de 90 dereceyi görünce korktum biraz araştırdım ve şöyle bir kasa buldum.
Zaten sistemi alırken PSU'yu değiştirmek aklımdaydı ama değiştirmişken kasayı da değiştirmek gerekli midir yoksa sadece PSU alıp işlemciye daha iyi bir fan ve termal macun yapmak yeterli olur mu?

Sistemde o psu varken bilgisayarı açmazdım şahsen.
Güç kaynağı ve kasa için bütçe nedir?
Bütçe olarak sıkıntım yok ama sistemin hak ettiği performansı gösterebildiği en ucuz ne oluyorsa onu tercih ederim pek bilgim yok açıkçası ne kadar tuttuğu hakkında. Xpg kasa hakkında ne düşünüyorsunuz ya da kasa idare eder sadece PSU değiştirmek mi mantıklı

Bütçe olarak sıkıntım yok ama sistemin hak ettiği performansı gösterebildiği en ucuz ne oluyorsa onu tercih ederim. P,ek bilgim yok açıkçası ne kadar tuttuğu hakkında. XPG kasa hakkında ne düşünüyorsunuz ya da kasa idare eder sadece PSU değiştirmek mantıklı mı?
XPG kasa içerisinde bulunan psu kaliteli hocam ama sadece güç kaynağı alsan yeterlidir.
Kasa idare eder, şu anlık sorun yoksa.
Stok fan kullanmayıp, hava soğutucu alman güzel olur.

XPG kasa içerisinde bulunan PSU kaliteli hocam ama sadece güç kaynağı alsan yeterlidir.
Kasa idare eder, şu anlık sorun yoksa.
Stok fan kullanmayıp, hava soğutucu alman güzel olur.

Kasada görüntü, USB çıkışı falan olarak bir problemim yok ama CPU çok ısınınca kasanın hava akışında mı bir problem var dedim. Enermax ETS-T50A-BK-ARGB Soğutucu
Şu soğutucuyu almayı düşünüyorum. Deneyip ısınma sorunu olmazsa sadece güç kaynağı değiştirmek mantıklı o zaman teşekkür ederim

Kasada görüntü, USB çıkışı falan olarak bir problemim yok ama CPU çok ısınınca kasanın hava akışında mı bir problem var dedim. Enermax ETS-T50A-BK-ARGB Soğutucu
Şu soğutucuyu almayı düşünüyorum. Deneyip ısınma sorunu olmazsa sadece güç kaynağı değiştirmek mantıklı o zaman teşekkür ederim
Attığın kaliteli soğutucu, satın alabilirsin.
Dediğin gibi mantıklı hocam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı