Everest Rampage ETX 750w 80 Plus Gold PSU Nasıldır?

Güç kaynağını aldım hocam. Corsair RM850X. Epey para döktüm fakat en az 10 yıllık iş görür. Herkese tavsiye ederim.

Hayırlı uğurlu olsun. Bu da güzel bir PSU. 800 TL civarına bulunuyor zannımca. Watt'ına ~1 TL vermiş oluyorsunuz. F/P olarak pahalı ama sonuç olarak güzel bir PSU. Güle güle kullanın.

Hayırlı uğurlu olsun. Bu da güzel bir PSU. 800 TL civarına bulunuyor zannımca. Watt'ına ~1 TL vermiş oluyorsunuz. F/P olarak pahalı ama sonuç olarak güzel bir PSU. Güle güle kullanın.

Teşekkür ederim. Açıkçası size katılıyorum, fiyat olarak gerçekten pahalı fakat güç kaynaklarından o kadar çok çektim ki artık uzun bir süre problem yaşamamak adına çok düşünüp bunu almaya karar verdim. Değdi gibi.

Konuyu hortlatıyorum ama bu model şuan 500 liralık fiyatıyla cidden kaliteli bir model. Tier listesinde B+’ta yer alıyor.

Hortlasın be yav.
Bendeki bir tanesi bozuldu (3 tane almıştım). Diğerleri 2, 5 yıldır dur durak demeden >%80 güçte çalışıyor. Bozulanın galiba giriş primerdeki MOSFET'i yandı ki o da mukadderat. Güç mosfetlerinde bazen olur o öyle... Geceleri zırt bırt elektrik gidiyor geliyoryor. Neymiş? P....ler manevra yapıyormuş. Elektriği kesmeden yap ulan, deve yüküyle para veriyoruz, kendi paramızla rezil oluyoruz şu ülkede!

Bozulana baktırtmak lazım bir servisinde de... Olmadı kendim açıp bakacağım, nasılsa garantisi doldu. MOSFET'i değiştirir devam ederim babalar gibi diye tahmin ediyorum.

Kaliteli ürün sonuç itibariyle. Güzel. Ama al 10 sene kullan değil artık malesef...
Standart PSU lar da ömrünün sonuna geldi.
ATX12V0 standardı çıktı artık. Anakarta tek bi 8 pin ile elektrik vereceğiz.
Standardın oturması bir-iki seneyi alır ama yeni anakartlarda ATX güç soketi göremeyeceksiniz.
Ayrıca ek voltaj seviyelerinin yok olması (3.3 - 5.0v) demek, içerde daha az devre demek.
Daha küçük ve kompakt güç kaynakları demek.
Düşük güçde daha yüksek enerji verimi demek.
Hatta 300w lık güç kaynakları artık laptop adaptörü şeklinde üretilir ise şaşırmayın.
Zaten sadece 12v üretilecek. Çok fazla yere, fana ihtiyaç da yok.
SiC ve GaN tip FET ler de çıktı ve yaygınlaşıyor.
Yani yüksek güç çevriminde de daha az enerji kaybolacak.
Meali FAN lara ve FAN sesine de veda edin yavaş yavaş...

Evet hâlâ piyasadakilere göre güzel bir ürün. Ama artık ömrünün de sonuna geliyor yavaş yavaş...
Evet, tam tahmin ettiğim gibi GPT28N50G MOSFET'lerden bir tanesi gitmiş. MOSFET'ler çok hassas elemanlar zaten. Ender de olsa gidebiliyorlar böyle bazen. İçi çok kalite ama ha onu diyeyim. Adamlar güzel çalışmışlar PSU'nun içini. Açmışken komple de bir temizlik yaptım. Bir de FAN'ına durdurmak için devre yaparsam tam süper olacak aslında. 200-300w için çalışmasın yav fır fır, ne gerek var. Açmışken o işi de halledeyim en iyisi...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…