Çözüldü Everest SGM-X9 tekerleği nasıl tamir edilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Arslanomer

Picopat
Arkadaşlar farenin tekerleği uzun zamandır düzgün çalışmıyordu. Fare modeli Everest SGM-X9 aşağı kaydırınca yukarı falan kayıyor. Ben de ekipmanlara önem veren biri olmadığım için hiç önemsemezdim ama bir tamir edebilir miyim diye merak ettim. 2 çeşit video gördüm birincisinde içini açıp küçük bir bölüme vazelin sürüyor 2. videoda ise aynı bölgeyi pense ile biraz sıkıyor. Hangisi doğru bilgi bilmediğim için size sorayım dedim. (10 yıllık mouse, kırılırsa üzülmem bile, en garanti yöntem ne ise onu denemek istiyorum.)
Videolar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Her ikisini de bir arada denemenden zarar gelmez. Ama genelde toz temizliği yapmak bile bazen problemini çözebiliyor.
Her ikisini de bir arada denemenden zarar gelmez. Ama genelde toz temizliği yapmak bile bazen problemini çözebiliyor.

Tekerleğin içi pislenmiş olabilir. Fırça yardımıyla tekerliğin üstünden sürtsen bile düzelebilir ben önce ki faremde sorunu öyle çözmüştüm.

İçini açıp 3 yöntemide uygulayacağım ama hiçbir vida bulamadım. Etiket vardı altındadır dedim söktüm yine yok. Acaba nasıl açabilirim kırmadan?

Skatezlerin yani farenin altındaki ayakların da altında olabilir vidalar. O kısımları sökerken dikkatli olmazsan ayakların formunu bozup zarar verebilirsin. Sonrasında da yerine ya düzgün geri takılamaz ya da şekli bozulduğundan kullanırken rahatsız olursun: Genelde ısıtarak çıkarıyorlar ve çıkarırken de plastik pena ve benzeri şeylerle ucunu dikkatlice kaldırıyorlar.

Skatezlerin yani farenin altındaki ayakların da altında olabilir vidalar. O kısımları sökerken dikkatli olmazsan ayakların formunu bozup zarar verebilirsin. Sonrasında da yerine ya düzgün geri takılamaz ya da şekli bozulduğundan kullanırken rahatsız olursun: Genelde ısıtarak çıkarıyorlar ve çıkarırken de plastik pena ve benzeri şeylerle ucunu dikkatlice kaldırıyorlar.

Hiç video veya görsel de bulamadım internette sökülüşle ilgili. O kadar uğraşmaya değmez sanırım yeni mouse alma zamanı gelmiş :D

Hiç video veya görsel de bulamadım internette sökülüşle ilgili. O kadar uğraşmaya değmez sanırım yeni mouse alma zamanı gelmiş :D

Bu arada gerçekten de dediğiniz gibiymiş ama ısıtmadan cımbızla çıkartılabilirmiş. Teşekkürler hocam.

Isıtınca daha az güç harcayarak ve yapışkan kısımlara fazla zarar vermeden çıkarıyorsunuz.

Teşekkürler hocam. İçini açtım tozları elimden geldiğince temizleyip vazelin sürdüm. Bir de biraz pense ile sıktım eskiden %10 falan algılıyordu şimdi %70e falan çıktı arada sırada yanlış dönüyor ama 10 yıllık mouse olsun o kadar da.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı