Everest'in sertifikasız PSU'su sisteme takılmalı mı?

onurcan28

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Ben yaklaşık 1 sene önce bir hazır sistem aldım özelliklerini de belirttim zaten oradan bakabilirsiniz ve bende çok fazla oyun oynayan bir insanım ama depolama sorunum var ve sistemime bir HDD almak istiyorum. Ancak bir sorunum var: PSU Everest'in ve yüksek ihtimal sertifikasız o yüzden bu PSU HDD taksam sorun çıkartır mı? Kısa devre cart curt böyle sorunlar çıkartır mı bu konuda sıkıntı yaşıyorum sizce taksam bir sorun yaşar mıyım?

Sistem özellikleri.
AMD Ryzen 5 5600.
ASUS Radeon V2 RX6600 8 GB.
Asusprime A520M-R anakart.
Goodram 8x2 16 GB RAM.
WD blue 500GB M.2 SSD.
AMD stock fan.
Everest faced V1 550W Everest PSU var içinde
Almayı düşündüğüm HDD seageate 2TB HDD.

Son düzenleyen: Moderatör:
HDD zaten çok fazla bir watt çekmiyor. Bu sebeple pek etkisi olmaz lakin bir sorun çıkıp çıkmayacağını bilemeyiz. Şansına kalmış.

Everest'in hiçbir şeyi hiçbir yere takılmamalı. HDD eklesen de eklemesen de daima risk taşıyor o parça sistemin için.

HDD zaten çok fazla bir watt çekmiyor. Bu sebeple pek etkisi olmaz lakin bir sorun çıkıp çıkmayacağını bilemeyiz. Şansına kalmış.
evet sorunda o zaten taksam sorun çıkarttırmı çünki hdd maks 8 Wçekiyor ama psu sertifikasız sorun çıkartabilr belki

Everest'in hiçbir şeyi hiçbir yere takılmamalı. HDD eklesen de eklemesen de daima risk taşıyor o parça sistemin için.
değiştirsemde daha 1 senelik evdekiler daha yeni kurcalama bozarsın cart curt diyecek yoksa yenilemeyi düşündüm

evet sorunda o zaten taksam sorun çıkarttırmı çünki hdd maks 8 Wçekiyor ama psu sertifikasız sorun çıkartabilr belki
Sertifika kaliteyi belirtmiyor ama dediğim gibi şansına kalmış. Normal PSU'lara göre sorun çıkarma olasılığı daha yüksek tabii ki.

Everest PSU’lar görünüşte 550W, ruhen 350W civarında çalışan güç kaynakları Sertifikasız olduğu için voltaj dalgalanmaları ya da koruma eksiği olabilir ama sırf HDD taktın diye ekstra 5, 10W yük getirmek, pek bir şey patlatmaz. Yani takarsan patlamaz büyük ihtimalle, ama PSU’nun dandikliği yüzünden uzun vadede risk her zaman var.
Kısa devre, yanma falan mevzusu genelde PSU tamamen çöp olduğunda olur; HDD bağlantısı özelinde öyle aşırı yük binen bir durum yok. Ama daha da donanım eklersen (2. ekran kartı, fan, RGB vesaire) o zaman iş sıkıntıya girebilir.

Düz grup regulasyonlu bir ünite. 402W. 500W değil. Mümkünse kısa sürede değiştir.

Reis araştırdım 2 sene rahat götürür dedi zaten %100 kulanan biri değilim oyunlarda falan 2 sene götürsün sonra değişeceğim zaten ömrü 2seneymiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…