EVGA 3070 Ti fanı dönüp duruyor

Yutuberf

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba.
PC boştayken GPU fanları 8 saniyede bir fanlar dönüp duruyor. Neden? Bir de ekran kartı fanları açılıp kapanırken ses çıkıyor ve rahatsız ediyor oyunlarda sorun yok sadece ses fan kendini açıp kapatırken oluyor...
Ekran kartı EVGA 3070 Ti.
Durmakta Max 74 derece.

Son düzenleyen: Moderatör:
3000 serisi Evga'ların kronik sorunu bu. FTW3 ve XC olan modellerde var. Ses olayı şansa bağlı ama FAN aç/kapa çok fazla kişide var.

Sebebi ise: FAN Stop sınırının boşta ki sıcaklıklara yakın olması. Mesela bende 55 dereceden sonra FAN açıyor. Boşta 45-50 civarında olduğu için sorun yok ama sizde boşta 55 civarlarında geziniyorsa ozaman durmadan aç/kapa yapması muhtemel durum.

Çözüm nedir?
1- Fan Stop özelliğini kapatmak, MSI Afterburner ile. 7/24 Fanlar çalışacak ama.
Düzgün eğri ile sıcaklıklara göre fan hızını ayarlayabilirsiniz.

2- Fan Stop özelliğinin sınır derecesini bulup. Kartı altına düşürmek. Altına düşürmenin en etkili yolu ise iyi hava akışı olan kasa ve iyi kasa lokasyonu.

3060Ti FTW3 Ultra var bende de. Benim kasada dediğim gibi serin olduğu için sıkıntı yok, birde şansıma FAN açma sesi yok ama XC3 ve FTW3 için sizin gibi mağdur çok. Çok kaliteli kasalar genede.

Bunları.

Hocam boşta 48-52 derecelerde ekran kartı kasamda hava akışı iyi bana önerdiğiniz ayarı yaparsam düzelir mi?

Bunları.

Hocam boşta 48-52 derecelerde ekran kartı kasamda hava akışı iyi bana önerdiğiniz ayarı yaparsam düzelir mi?
Demek ki Fan Stop 50 civarı filan.

Dediğim ayarı yaptığınız zaman fan hep çalışacağı için düzelir.

Hocam şöyle bir ayar yok mu diyelim 55 dereceyi buldumu fanlar çalışsın
Hayır, onu firma ayarlıyor sadece. Ayarlansa ayarlansa BIOS'unu yazarak ayarlanır gibime geliyor ama BIOS yazmakta kolay birşey değil.

Peki bu dediğiniz ayar YouTube falan videosu var mı?
BIOS yazmayı soruyorsanız onu önermem. Yanlış bir eylemde kartı kitlersiniz, boşuna lehim attırmanız gerekir tekrar açmak için.

BIOS yazmayı soruyorsanız onu önermem. Yanlış bir eylemde kartı kitlersiniz, boşuna lehim attırmanız gerekir tekrar açmak için.

Dediğinizi yaptım hocam 750 RPM dolaşıyor ses gitti daha düşüğe çekeyim mi yoksa iyi midir fan hızını 20 aldım.

Dediğinizi yaptım hocam 750 RPM dolaşıyor ses gitti daha düşüğe çekeyim mi yoksa iyi midir fan hızını 20 aldım.
Daha aşağısı yok diye biliyorum ama fark etmez. Zaten fan kapılıyken bile sıcaklık sorununuz yoktu.

60-70 derece gibi sıcaklıklar için değeri aman %20'de unutmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…