EVGA GeForce RTX 3060 Ti alınır mı?

Bütçe
5200-6500₺

Lucie

Megapat
Makaleler
1
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Meslek
İndie Game Developer
Herkese günaydın. Sonunda ekran kartı alma vaktim geldi. ASUS TUF veya Dual düşünüyordum, EVGA'nın fiyatını ve özelliklerini görünce hepsinden vazgeçtim. fakat pek forumlarda detaylı inceleme göremedim. bu ürün hakkında bilgisi olan var mı? Veya kampanyalı bir model varsa onu da tercih edebilirim aslında.

Teşekkürler fakat, biraz linkteki kartı araştırdım sağlam kartmış. Rog Strix'e göre sıralama olarak hemen arkasından geliyormuş, gerek performans, gerek soğutma.

Malesef 2K-4K için monitörüm yok ve işlemci 6700K. 3070 alırsam, darboğaz 1080P'de daha çok baş göstericek. İleride işlemci almayı düşünmüyorum o yüzden 3060Ti daha uygun gibi. Olursa , %5-10 luk darboğaz problem değil benim için.

Tek canımı sıkan, fiyatlar saçma.. Burada tek avantaj EVGA'nın yüksek soğutma modelli kartını diğer Asus gibi dual serisi gibi kartlarıyla aynı fiyata satması.

Alınır ama fiyatı yüksek gibi sanki. 3060Ti İlk stoklara girdiğinde çift fanı modeller 4800 liradan başlıyordu. Ne ara fiyatları böyle uçmuş akıl alır gibi değil.

Aralık 5'den sonra değişti böyle oldu. İş yerinde kafayı yedim. Keşke hemen alsaydım o sıralar..

Teşekkürler fakat, biraz linkteki kartı araştırdım sağlam kartmış. Rog Strix'e göre sıralama olarak hemen arkasından geliyormuş, gerek performans, gerek soğutma.

Malesef 2K-4K için monitörüm yok ve işlemci 6700K. 3070 alırsam, darboğaz 1080P'de daha çok baş göstericek. İleride işlemci almayı düşünmüyorum o yüzden 3060Ti daha uygun gibi. Olursa , %5-10 luk darboğaz problem değil benim için.

Tek canımı sıkan, fiyatlar saçma.. Burada tek avantaj EVGA'nın yüksek soğutma modelli kartını diğer Asus gibi dual serisi gibi kartlarıyla aynı fiyata satması.
Geçin 1080P'yi 2K'da bile bu ikili ile darboğaz yiyeceksiniz. İşlemci değiştirmeyeceksen 3060Ti bile almanı önermem. 1080P'de o işlemci için sınır 2060 Super.

Herkese günaydın. Sonunda ekran kartı alma vaktim geldi. ASUS TUF veya Dual düşünüyordum, EVGA'nın fiyatını ve özelliklerini görünce hepsinden vazgeçtim. fakat pek forumlarda detaylı inceleme göremedim. bu ürün hakkında bilgisi olan var mı? Veya kampanyalı bir model varsa onu da tercih edebilirim aslında.

Bahsettiğiniz ekran kartını brn sipariş verdim, henüz elime ulaşmadı, bu model evganin en üst modeli olduğu için tercih ettim, aslında palitin 3070 ini de alabilirdim ama evganin bu modeli aklımı çeldi, fiyat tabi ki düşebilir, kişisel tercih meselesi biraz da. Kullandıktan sonra yorumlarımı yaparım.

@mccxcix Güzel olur bilgi verirseniz. Palit'in kartlarından hoşlanamadım ben. Zaten stok yok hiçbir kartın doğru düzgün.. Bütçeye göre değil, artık stoğa göre kart alıcaz neredeyse. :D Bugün biraz baktım, FTW3 Ultra'nın baya sessiz ve serin çalıştığını söylüyordu birisi. PCB'yi merak ediyorum daha çok.

@mccxcix Güzel olur bilgi verirseniz. Palit'in kartlarından hoşlanamadım ben. Zaten stok yok hiçbir kartın doğru düzgün.. Bütçeye göre değil, artık stoğa göre kart alıcaz neredeyse. :D Bugün biraz baktım, FTW3 Ultra'nın baya sessiz ve serin çalıştığını söylüyordu birisi. PCB'yi merak ediyorum daha çok.
Öncelikle şunu belirteyim ben bu karta rog strix gtx 970 oc serisinden geçiş yaptım, palit game rock rtx 3070 düşünürken, evgayi yillardir istediğimden, amerika uretimi olarak bildiğimden ve en üst modeli olduğundan palitten vazgeçtim, kart gerçekten hem kaliteli duruyor hem de kaba saba durmuyor, kullanılan parçalar gayet iyi, bugün yaklaşık 3 saatlik denemede cyberpunk, rdr 2 ve valorant oynadım, rdr2 ve cyberpunkda sıcaklık 60 dereceyi bile görmedi ki otomatik oc yapıyor kart, valoranti söylemiyorum bile, ayrıca gpu kullanımı da çok düşük fakat benim işlemcim ryzen 7 3700x, şimdilik bu kadar :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı