EVGA GTX 1060 SC Anlık FPS Düşmesi

MGTenshi

Hectopat
Daha fazla  
Benim yaşadığım sorun Witcher 3'de ve bazı oyunlarda 60 FPS verirken bir anda FPS'in anlık bir şekilde düşüp düzelmesi ve bu nedenle oluşan kasma. Sistemim :

EVGA GTX 1060 SC, İntel i5 7600

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç kaynağı da yük altında anlık voltajı veremiyor olabilir. Dalgalanma sonucunda FPS düşüşü yaşanabilir. Tam emin değilim bu konuda ama PSU değiştir en kısada.
Bende en yakın zamanda değiştirmeyi planlıyorum. Ama şüphelendiğim için bugün arkadaşın PSU'sunu kullanarak test yapma şansım oldu. Sorun devam ediyordu. Benim ekran kartından şüphelenme sebebimde bu. Doğrudan kartı arkadaşın hazır bilgisayarına taktım ve sorun devam etti. O kasa gtx 970 ile rahatça çalışabilen bir kasa güzel bir güç kaynağı var açıkcası.

İşletim sistemi neydi arkadaşının? O zaman büyük ihtimal senin kartta problem var. Garantiye ver.

İşletim sistemi neydi arkadaşının? O zaman büyük ihtimal senin kartta problem var. Garantiye ver.
Oda Windows 7 kullanıyor. Kısa zamanda W10 deneyip bir kaç deneme daha yapmayı planlıyorum olmassa garantiye vereceğim gibi duruyor. Umarım en kötü garantiye vererek çözülür sorun.

Oda Windows 7 kullanıyor. Kısa zamanda W10 deneyip bir kaç deneme daha yapmayı planlıyorum olmazsa garantiye vereceğim gibi duruyor. Umarım en kötü garantiye vererek çözülür sorun.

Eğer kartta problem varsa garanti çözer bunu. Ama ben Windows 7 olayından da şüphelenmiyor değilim. Çünkü bu kadar yüksek sistemlerde eski işletim sistemlerini kullanmak sisteme hakaret etmek gibi bir şeydir.

Bu sistem Windows 7'de nasıl çalışıyor hayret ediyorum doğrusu. Artık cılkı çıktı ya. 8 senelik işletim sistemine artık destek vermemeleri lazım. Görünce yardım edesim bile gelmiyor inan. Sen Windows 10 temiz kurulum yap o zaman seve seve elimden geldiği kadar uğraşırım.

Dostum PSU'nun bileşenlere güç veren 12V kanalı 2 ye ayılıyor ve tek kanaldan toplam 216W'a kadar güç çekiyor fakat uzun süre önce olduğundan o değeri veremeyebilir. Ekran kartın O.C'dan ötürü 150W'a kadar çekebilir yazıyor sitesinde ve sende ekran kartının bağlı olduğu 2.kanala PSU, HDD takıyorsan onlarında harcıyacağı enerji ve PSU'nun zar zor yetmesi ile gerekli voltajı sağlıklı sağlayamadığı için düşüyor olabilir.

W10'a geç manual olarak ekran kartı sürücüsü indir yeterli, zaten gerisini Windows Update hallediyor.
PSU'yu enaz 500W+80 al. 750W sertifikasız da olabilir önemli olan 12v kanalının tek olması ve yüksek verimli olması +80 sertifikasız güzel PSU'larda var. FSP700AHBC gibi.

Aida64 ile GPU stres testi uygula bi 15dakika, bu sırada da MSİ Afterburner ile GPU kullanımda dalgalanmalar var mı diye gözetle.

GeForce Experience ile en iyi ve en güncel driver'e ulaşabilirsin.

Son düzenleme:
Eğer kartta problem varsa garanti çözer bunu. Ama ben Windows 7 olayından da şüphelenmiyor değilim. Çünkü bu kadar yüksek sistemlerde eski işletim sistemlerini kullanmak sisteme hakaret etmek gibi bir şeydir.
Garantiye vermeden W10 deneyeceğim en kısa zamanda. Gelişmeleri konuya yazarım.

W10'a geçmeyi planlıyorum hocam en yakın zamanda.

Çok teşekkür ederim hocam deneyebileceğimi deneyeceğim. Ama bugun ekran kartını iyi bir güç kaynağına sahip bir sisteme taktığımda da sorun çözülmedi. Bu nedenle sorunun psudan kaynaklandığı konusunda şüphelerim azaldı.(Gtx 970'i sorunsuz çalıştırıyor denediğim sistem.) W10'a geçeceğim ayrıca şuanki psu ile sorunu çözmek için yapabileceğim birşey var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…