Evga GTX 1070 D3D Fatal Error

Kartımı Afterburner ile Core Clock'a +150 MHz, Memory Clock'a +100 MHz vererek overclock ettim. Sonrasında PUBG Lite'da birkaç el atıp bir bakayım FPS artışına dedim ama 10 dakika sonra oyun ekte verdiğim resimlerde ki hatayı verip kapandı. Sıcaklık değerlerinde bir değişme yoktu. Uygulama üzerinde kartım tam yükte 67-68 derece gösteriyordu yani gayet iyi bir değer bence. Çalışma frekansları da sırasıyla Core Clock 2088 MHz, Memory Clock 4106 MHz şeklindeydi en son. Isınma sorunu geldi aklıma ama çekirdek sıcaklığında bir sorun olmadığını varsayarsak kartın Bellek kısımlarında bir sıkıntı oluşmuş olabilir mi? Çünkü internette birkaç yerde kartın bellek kısmının fazla ısındığı falan muhabbeti dönmüştü direk o geldi aklıma ama şimdiye kadar hiç sorun çıkmamıştı.

Çekirdek hızı 2088 MHz nasıl bir değerdir hocam? Stabil O.C değerlerini bulmak için çekirdek hızına ''+5'' bellek hızına ''+50'' vererek, 25-30 dakika furmark testine sokun. Problem çıkmayana kadar devam edin.

Kartın modelinden dolayı bu değerler(Gtx 1070 FTW ACX 3.0 OC). Fabrika çıkışı 1607 Mhz base 1797 Mhz boost gösteriyor. Ama kart tam yükte kendini 1987 civarı bir Mhz'e otomatik hızaşırtma yapma özelliğine sahip, üstüne bir de bende hızaşırtma yapınca bu değerler olabiliyor. Ama dediğiniz gibi bir dengesizlik mevcut onu anladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…