EVGA GTX 1660 Super SC Ultra modeline overclock doğru yapılmış mı?

evrN

Hectopat
RAM
1x Hyperx 8GB 2666MHz, 1x XPG 8GB 3200 MHz (İkiside 2666MHz'de çalışmaktadır)
Ekran kartı
EVGA GTX 1660 SUPER SC ULTRA
Anakart
ASUS Prime H310M-K R2.0
İşlemci
İ5-9400F
Merhaba arkadaşlar EVGA GTX 1660 Super SC Ultra Gaming modeline sahibim ve ürünün hazır içini açıp termal macunları yenilemişken hem de garantisi bitmişken overclock işlerine göz atayım dedim. Daha önce asla overclock yapmadım, EVGA GTX1660 Super oyunlarda asla 70 derecenin üstüne çıkmadı bende eskiden ASUS Phoenix 1660 Super modeli vardı ve beamngdrive oyununda ikisinin de termal macunları aynı ve yeni değişmiş olmasına rağmen 87-90 derecelere çıkıyordu bu arkadaş ise boştayken 30 dereceye kadar iniyor oyundayken de bahsettiğim gibi asla 70'in üstüne çıkmıyor. Asıl konuya gelirsek yani ben EVGA 1660S'in soğutmasına güveniyorum ve bu yüzden ufak bir şeyler denedim üstlerinde "OC" ve "orijinal" yazılı olarak görüntüleri bırakıyorum.

Bu testleri yaparken fan hızı %61-63 arasında dolaştı ve ısı dereceside testte gözüktüğü gibi. Ayrıca FPS'ler biraz düşük çıktı arkada şu an 2-3 uygulama daha çalışıyor ondan olduğunu düşünüyorum. Aşağıya bir de MSI Afterburner ayarlarını bırakacağım.

Core clock +130
Memory clock +800
Şeklinde bir ayar yaptım ve FurMark tesinde en fazla 5-6 FPS arttı. Ekran kartını overclocklu şekilde kullanmam ileride herhangi bir sorun yaratır mı? Overclock yapınca biraz daha artış bekliyordum acaba eksik veya yanlış mı yaptım? Bu ekran kartını kullanan veya OC'den anlayan hocalarım yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…