EVGA GTX 970 VRAM OC ile yanar mı?

Metola

Hectopat
EVGA GTX 970 SC modelinde VRAM'de soğutucu yok. Ufak da olsa overclock yapmak istiyorum. Yaparsam yanar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
VRAM dediğiniz ekran kartının bellekleri.

Üzerinde ekstra korumadan kastınız backplate vs ise üzerinde düşünülecek bir mevzu değil bu. Voltaj vermeden OC yapabilirsiniz tahminimce, zaten bu şekilde yapılacak bir başarısız hız aşırtma en fazla siyah ekranda kitlenmeler sonrası masaüstüne atmalar veya self reboot şeklinde geri yansır. Gerçi 900 serisinin 1000 serisi gibi voltaj vermeden OC desteği var mı bilmiyorum, bakmak gerek.

Soğutma bloğu yok. Belleğe hiçbir şey temas etmiyor. Bahsettiğim backplate değil.

Soğutma bloğu yok. Belleğe hiçbir şey temas etmiyor. Bahsettiğim backplate değil.
İstiyorsanız belleklerin ölçüleri doğrultusunda alüminyum pasif soğutma blokları alıp VRAM'lere yerleştirebilirsiniz, kart yük altında yüksek denilebilecek sıcaklık limitlerine ulaşmıyorsa bana kalırsa gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…