Evga GTX 970 WTF, SLİ İçin Yeterli Güç Kaynağı Kaç Olmalı?

Saydek34

Hectopat
Daha fazla  
Sorum başlıkta ki gibi araştırmalarıma göre yeter diyende var, yetmez diyende var sizlere de danışıp ona göre hareket etmek istiyorum. Bu şekilde yapacağına 1060 al gibi fikirler sunmazsanız çok sevinirim, malumunuz ekran kartı fiyatları aşırı yüksek.

Sistem;
Intel i5 6400 Skylake / Asus H170 Pro Gaming / Evga Gtx 970 Ftw+ / Kingston HyperX Fury Black 16 GB DDR4 2133 MHz / OCZ 240 GB SSD / WD 3.5'' 1 TB Caviar Blue SATA 3.0 7200 RPM / Asus VP247 Monitör / Deep Cool Captain 240 Su Soğutma / Hight Power Astro Lite 750W 80Plus Gold PSU / Powersonic 1200VA Line İnteractive UPS / Deep Cool Kendomen Kırmızı ATX Kasa.

Son düzenleyen: Moderatör:

Yetecektir. MSI sitesinden ölçüm yaptığınızda kaç W çıkıyor sistem gereksinimi?

Başlık biraz sert olmamış mı?
Şaka bir yana, güç kaynağınız yeterli ama eğer 1080p için kullanacaksanız işlemci darboğazına uğrayabilirsiniz bilginiz dahilinde olsun. GTX 970 SLI bana göre biraz overkill eski nesil 2 karttan güncel tek bir karta göre hem daha çok masraf hemde daha çok güç tüketeceksiniz. Kullandığınız işlemci yer yer 1060'a bile darboğaz yapabilen bir işlemci. Bu konfigürasyon ile 1060'tan daha güçlü grafik çözümünüz olacak kağıt üzerinde. İyi düşünmek gerek.

O konuyu açıkçası düşünmedim değil, lakin şuan 1060 gibi bir kart alsam yurt dışından getirttiğimi düşünerek 1600 TL gibi bir rakama mal olacak, fakat 2. el bir ekran kartı alıp SLİ tercih edersem maliyetim 800 TL olacak, enerji tüketimi konusunda güç kaynağım yeter mi, yetmez mi gibi aklımda soru işaretlerim vardı şuan MSİ sitesinden kontrol sağladığımda 352W gibi bir tüketim söz konusu yani SLİ yapılabilir. Darboğaz olayına gelince artık işlemciyide ileride güncellerim ama şuan idare eder gibi.
Güle güle kullanın
Çok teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…