Merhaba,
Bu sabah uyandım, normal bir gün başlangıcından sonra bilgisayarımı açtım, her şey yolunda gidiyordu hiçbir sıkıntı yoktu. Sonrasında internette dolaşırken ekran birden siyah oldu ve kasadaki tüm fanlar tam hızda dönmeye başladı. Sonrasında ben ne olduğunu anlamaya çalışırken 5 dakika geçti, hiçbir değişiklik yoktu tüm fanlar tam hızda dönüyordu. Ben de bilgisayarı PSU'nun arkasındaki düğmeden kapattım, tekrar açtım ve bilgisayarı açtım. Bu sefer fanlar normal hızında dönüyordu fakat ekrana görüntü gelmedi (Burada şunu belirtmem gerek, ekrana görüntü gelmedi fakat klavyemin ve faremin ışıkları yanıyordu). Sonrasında bilgisayarı tekrar kapadım ve ekran kartına giden PSU kablosunu değiştirip (aynı kablodan iki tane vardı PSU'da, biri boşta duruyordu) bilgisayarı tekrar açtım. Ekrana görüntü gelmedi fakat açıldıktan 1-2 dakika sonra ekran kartının fanları yine tam hızda dönmeye başladı. Ondan sonra bilgisayarı yine arkadan kapatıp ekran kartını komple çıkardım ve işlemcimin GPU'sunu kullandım. Bu sefer hiç sıkıntı olmadan bilgisayar açıldı. Şu anda da bu şekilde bilgisayara erişebiliyorum.
Sorun tam olarak neyden kaynaklandı anlamadım. Şu an ne yapmam gerekiyor?
Bilgisayarımın özellikleri şöyle:
MSI B250M Bazooka anakart,
EVGA GTX1060 SSC GAMING ACX 3.0 ekran kartı,
16GB Corsair bellek,
120GB Samsung SSD ve 1TB harddisk,
Corsair VS550 güç kaynağı.
Güncelleme: Şunu belirtmek istedim, bilgisayarda hiçbir şekilde overclock vs. uygulamadım. Yaptığım tek şey belleklerimin gerçek hızlarında çalışmaları için BIOS üzerinden XMP'yi devreye sokmam olmuştu.
Şu anda ekran kartını tekrar taktım ve çalıştı. Çok garip sebebi neydi ki?
Konuyu 20 Ekim'de açmışım fakat aynı sorunu 21 Kasım'da da yaşadım şu an. Sebebini bilmiyorum fakat şu an yine Intel HD Graphics kullanarak yazıyorum. 2017 yılının Şubat ayında Vatan' dan almıştım ürünü. Geri götürsem ilgilenirler mi?