EVGA Nvidia GTX 960 ile MSI Nvidia GTX 960 farkı ?

Krayir

Megapat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar,
Hemen sadede geleyim; Evga Nvidia GTX 960 ile MSI Nvidia GTX 960 ekran kartları arasında ki farkları detaylı bir şekilde anlatırsanız çok müteşekkir olurum. Şimdiden teşekkür ediyorum. :)

MSI TwinFrozer V soğutma sistemi ile birlikte gelmekte. Bu durumda GTX 960 MSI modelini alabilirsiniz. Ama isterseniz Asus ROG Strix O.C Edition alabilirsin daha iyi performans verecektir.

1. TwinFrozer V isminden anlaşılacağı üzere özdeş 2 fandan oluştuğunu mu ifade ediyor? Yanlışsa kısa bir şekilde açıklayabilir misin?
  2. Sorduğum bir arkadaş Evga GTX 960'ın çekirdek hızının MSI GTX 960'dan daha yüksek olduğunu ve dolayısıyla O.C. yapmadan Evga'da daha yüksek performans alındığını söylemişti. Bunun doğruluk payı var mıdır?

Tekrardan teşekkür ederim. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
  1. MSI'ın fanları gerekmediğinde çalışmıyor. EVGA'da böyle bir özellik yok. MSI'ın bileşen kalitesi de askeri sınıf.
  • MSI: 1241MHz Core (Boost Clock:1304MHz) (OC Mode)
  • EVGA 1304 MHz Base Clock 1367 MHz Boost Clock

Arada devasa fark yok. Bunun performansa etkisi ancak ~%2 olur.

Bu kartlar arasında 2 kartta en iyi seçenek aslında. Bu frekans değerinde kartlar bunları geçip kendileri direk 1400 mhz değerini buluyorlar. Evga markasının fan durdurması yoktu ama nvidia gtx 960 üreten herkese bunu sundu. Evga 960 modellerinde fan durdurma özelliğine sahip ama diğer modellerde yok. Ben olsam yazılımları, tasarım ve tasarım teknolojileri yüzünden msi alırdım.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı