EVGA RTX 3050 fanları farklı devirlerde çalışıyor

bahadre

Zeptopat
Katılım
10 Şubat 2022
Mesajlar
2
Merhaba arkadaşlar, EVGA RTX 3050 ekran kartı oyundayken sık aralıklarla yüksek fan sesi çıkarıyordu. MSI Afterburner yazılımından kontrol ettiğimde fan yüzdeleri aynı olmasına rağmen RPM değerlerinin senkronize çalışmadığını gördüm. 1. fan sabit 1500 civarı RPM değerinde düz çizgi çizerken 2. fan 0-2000 arası dalgalanıyordu. Yazılım üzerinde Auto ve fan Sync seçenekleri işaretli birkaç farklı ayar denedim ama 2. fanın RPM değerini 1 gibi sabitleyemedim. Sorunun kaynağı hakkında fikri olan var mı?
 
Benim Powercolor ekran kartımın 3 fanından 1 tanesi sürekli full hızda çalışıyordu, yurt dışı ürün olduğu için garantiye yollayamadım en son kendim içini açıp bakayım dedim meğer fanın soketi tam oturmamış yerine onu oturtunca düzeldi.
 
Normal. Yüksek devir çalışan fanın soğuttuğu bölge GPU'nun olduğu bölge ve daha çok ısınıyor olabilir. Bu nedenler daha hızlı çalışıyordur.
 
Normal. Yüksek devir çalışan fanın soğuttuğu bölge GPU'nun olduğu bölge ve daha çok ısınıyor olabilir. Bu nedenler daha hızlı çalışıyordur.
Arkadaşın dediği de doğru olabilir ben mining yapıyorum Gigabyte RX 6800 kartım var genelde senkronize çalışıyorlar fakat bazen boştayken 3 fandan bir tanesi dönmüyor ortadaki fan ama ses çıkaracak kadar hızlı dönüyorsa bir tanesi belki sorunlu olabilir.
 
Benim PowerColor ekran kartımın 3 fanından 1 tanesi sürekli Full hızda çalışıyordu, yurt dışı ürün olduğu için garantiye yollayamadım en son kendim içini açıp bakayım dedim meğer fanın soketi tam oturmamış yerine onu oturtunca düzeldi.

Akşam kontrol edeyim teşekkürler.

Normal. Yüksek devir çalışan fanın soğuttuğu bölge GPU'nun olduğu bölge ve daha çok ısınıyor olabilir. Bu nedenler daha hızlı çalışıyordur.

Şöyleki kart henüz yeni ısınıyorken bile 1. fan devreye girdiğinde RPM doğrusal bir şekilde artıyor ancak 2. fan çok kararsız sürekli devri düşürüp yükseltiyor, bilgisayar başında olmadığım için fotoğraf atamıyorum eve gittiğimde görselleri yükleyeceğim. Ses konusu benim için önemli değil ama eğer bir sorun varsa bu şekilde kullanmak istemiyorum.
Fanları %33 de biraz çalıştırdım ve durum bu şekilde 2. fan en son tamamen durdu birkaç kez sistemi restart ettikten sonra çalışmaya başladı ama çok düzensiz sizce ne yapmalıyım iade mi istesem diye düşünüyorum.
 

Dosya Ekleri

  • 1.png
    1.png
    59,4 KB · Görüntüleme: 49
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı