EVGA RTX 3060 Ti fanları çok hızlı dönüyor

tolgaucar

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar yeni bir sistem topladım 3060 Ti'lı. Bilgisayarı açtım her şey normal. Sonra CS'ye gireyim dedim ve kartın PCI Express girişlerinin üzerinde kırmızı ışıklar yanmaya başladı ve kartın fanları %100 de dönmeye başladı. Görüntü hala vardı, korkup hemen kapattım bilgisayarı. PSU'dan şüphelendiğim için PSU'yu garantiye gönderdim PSU 6 aylık. FPS'nin 700W 85 meet PSU'su. Bu durum neden olur arkadaşlar yardım.

Bende de buna benzer bir durum vardı. Sorunu çözdüm meğerse GPU hotspot sıcaklığı diye bir şey varmış normalde NVIDIA kartlarda GPU ile GPU hot spot sıcaklığı 10-15 derece şeklinde olurmuş bende ise durum aradaki fark 35 dereceydi kartı servise verdim ve bende bulunan kaliteli termal macunu da yanında verdim termal macunu yenilediler sorun çözüldü önceden GPU sıcaklığı 73 GPU hotspot is 106 dereceydi şimdi ise GPU maximum 78 GPU hotspot ise 92 derece bazı kartların fabrika çıkışlı termal macun uygulaması düzgün yapılamıyabiliniyorrmuş veya dandik macun kullanıyorlar bazı markalar yani sonuç olarak fann hız döngüm düzeldi fan hız döngüsü GPU hotspot sensörüne göre de çalışıyormuş aynı zamanda.

Benim kartımın da fanları %100 çalışıyordu yani.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı