Evi karıncalar bastı durduramıyoruz

Hydro2K

Kilopat
Yer
Antalya
Evet arkadaşlar başlıkta yazdığım gibi evi karıncalar bastı ne yaptıysak durduramıyoruz.
Misal tuvaletten çıktılarsa çıktıkları yere ilaç sıkıyoruz silikon tabancasıyla kapatıyoruz bu böyle uzun bir süre işledi.
Ama gel gelelim ki şimdiki meseleye, şimdi ise silikonladık bu sefer çalışma odasından çıktılar silikonladık yatak odasından çıktılar.
Bunun kalıcı bir çözümü yok mudur?

Son düzenleme:
Evde kırıntı çoksa ondan geliyorlar. Kırıntıları süpürürseniz sayıları azalacaktır.

Gelme nedenlerini ortadan kaldırmadığınız sürece tüm koloniyi yok etmedikçe kurtulamazsın. Bir defa bile olsa bir tanesi işe yarayacak bir şeyler bulmuşsa yolu hormon salgılayarak belirliyorlar, sonrasında o yol otobana dönüşüyor. Ne için geldiklerini bulun, koloni hafızasının kaybolması için gereken 1.5-2 aylık süre boyunca orada onların işine yarayacak bir şey bırakmayın. Zaten kendi kendilerine gidiyorlar, amaçları yiyecek aramakken bir şey bulamadıkları yere tekrar gelmeleri için neden yok.

Ben de yakın zamanda büyük bir sorun yaşadım, hiç üşenmedim internetten yüzlerce sayfalık karınca fizyolojisi, koloni bilinci ve hareket anlamlarına dair kaynak okudum. Bu kaynaklardan birinde bir bölgedeki karınca kolonilerinin başka bölgedekilerle global savaş içinde olduklarını bile okuyunca ağzım açık kaldı. Karınca deyip geçme, aklının hayalinin almayacağı kadar müthiş başarılı bir tür. Şu anda hiç sorunum yok, birkaç günde karıncalar o bölgeden tamamen çekildiler ve şimdi 1 tane bile karınca gezinmiyor.

Evde kırıntı çoksa ondan geliyorlar. Kırıntıları süpürürseniz sayıları azalacaktır.
Hocam kırıntı yok ve çalışma odasından çıkıyorlar mutfağa çok uzak
Yeni çıktıkları yeri keşfettim ilaçladım evde silikon bitmiş şimdilik sıkamadım ama gidip alıp sıkacağım.
Bu karınca tuzağı denen şeyler işe yarıyor mu bu arada?

Bizim evi de bir ara minik kurtcuklar basmıştı, sonra öğrendik ki dolapta pek görünmeyen bir yerde ceviz unutmuşuz onu kaldırınca hepsi gitti.

Uzun süredir kullanıyorduk biz bunu. Bir bakın isterseniz. Ama karıncalar bu ilaç yüzünden toplu şekilde ölüyorlar.

Hocam kırıntı yok ve çalışma odasından çıkıyorlar.
Gittikleri yeri takip ettin mi? Kuytu bir köşede ölmüş bir böcek bile bulurlarsa gelmeleri için bir neden. Bendeki gelme nedenleri içi boş meyveli maden suyu şişeleriydi. Bize göre boş ama onlar için müthiş bir glikoz kaynağı olduğu için akın akın geliyorlardı. Şişeleri ortadan kaldırdım, birkaç gün kendi hallerine bıraktım sonra hepsi gitti. Katliam yapmak istemedim, gelme nedenlerini ortadan kaldırıp birkaç gün bir şey bulamadıkları için gitmelerini bekledim.

Eğer yiyecek için değil de bir yere ulaşım için o yolu belirlemişlerse o yolu kapatmak gerekiyor. Bunun için çıkış ya da giriş bölgelerini ıslatılmış pamuk/peçeteyle birkaç gün kapatmak da yeterli.

Yüzlerce sayfalık kaynak okuduktan sonra karınca kolonisi besleme gibi bir heves oluşmadı değil ama sonra epey uğraşmak gerektiğini fark edince vazgeçtim.

Bende öldürmek istemiyorum fakat maalesef yoksa evi talan edecekler.
Arada bir örümcek falan giriyor eve avlıyoruz avladıktan sonra da alıp direk çöpe atıyoruz sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…