Gelme nedenlerini ortadan kaldırmadığınız sürece tüm koloniyi yok etmedikçe kurtulamazsın. Bir defa bile olsa bir tanesi işe yarayacak bir şeyler bulmuşsa yolu hormon salgılayarak belirliyorlar, sonrasında o yol otobana dönüşüyor. Ne için geldiklerini bulun, koloni hafızasının kaybolması için gereken 1.5-2 aylık süre boyunca orada onların işine yarayacak bir şey bırakmayın. Zaten kendi kendilerine gidiyorlar, amaçları yiyecek aramakken bir şey bulamadıkları yere tekrar gelmeleri için neden yok.
Ben de yakın zamanda büyük bir sorun yaşadım, hiç üşenmedim internetten yüzlerce sayfalık karınca fizyolojisi, koloni bilinci ve hareket anlamlarına dair kaynak okudum. Bu kaynaklardan birinde bir bölgedeki karın kolonilerinin başka bölgedekilerle global savaş içinde olduklarını bile okuyunca ağzım açık kaldı. Karınca deyip geçme, aklının hayalinin almayacağı kadar müthiş başarılı bir tür. Şu anda hiç sorunum yok, birkaç günde karıncalar o bölgeden tamamen çekildiler ve şimdi 1 tane bile karınca gezinmiyor.