Öncelikle bina girişinde hangi ISS firmasının kutusu bulunuyor. VDSL ise fiber altyapı değildir o.Arkadaşlar 2 gün önce Turkcell'e internet başvurusu yaptım. Altyapı sorgulamasinda fiber gözükmüyordu. Bu yüzden 100 Mbps VDSL uygun gözüküyordu ve başvuru yaptım. Bugün aradılar binada boş port yokmuş o yüzden size internet saglayamiyoruz dediler. Sonrasında başka internet saglayicilarindan da başvuru için altyapı sorgulaması yaptım. Uygun ev interneti olmadığı yazdı. Merkezi bir yerde oturuyorum ve internet çok lazım. Ortada ne bir sorumlu var dalga geçer gibi internet saglayamiyoruz diyorlar. Önerileriniz neler? Ne yapmam lazım?
Fiber altyapı yok diyorlardı ama şimdi hiçbir şey yok diyorlar. Kalakaldım internetsiz şaka gibi.Öncelikle bina girişinde hangi ISS firmasının kutusu bulunuyor. VDSL ise fiber altyapı değildir o.
Altyapınızı https://goknet.com.tr/internet-altyapi-sorgulama/ bu site üzerinden sorgulayın ve onun SS'ini atın.
Binanızda Türkcell, Türknet, Türk Telekom veya Kablonet'in fiber kutusu olması lazım ve port sorunu hayatta olmaz GPON fiber altyapıda.
GPON altyapı görünüyor gözüküyor burada. Peki İnternet Altyapı Sorgulama - Fiber Altyapı - TurkNet ve En Ucuz Sınırsız ve Taahhütsüz VDSL/Fiber İnternet Paketleri - Comnet bu iki sitede kaç mbps görünecek? GPON altyapıda port derdin yok çünkü. Comnet'de 1000mbps görünmesi lazım görünmese bile 100mbps görünmesi lazım.Fiber altyapı yok diyorlardı ama şimdi hiçbir şey yok diyorlar. Kalakaldım internetsiz şaka gibi.
Malesef böyle gözüküyor. 10 ay kadar önce turkcell kullanıyordum iptal etmiştim. Artık başkası mı kaptı portu ne olduysa.GPON altyapı görünüyor gözüküyor burada. Peki İnternet Altyapı Sorgulama - Fiber Altyapı - TurkNet ve En Ucuz Sınırsız ve Taahhütsüz VDSL/Fiber İnternet Paketleri - Comnet bu iki sitede kaç mbps görünecek? GPON altyapıda port derdin yok çünkü. Comnet'de 1000mbps görünmesi lazım görünmese bile 100mbps görünmesi lazım.
Keşke etmeseydiniz. Boş port olayları böyledir. Birileri internetini iptal ederse hemen boşta kalan port kapılıyor havada öyle. Müdürlüğe gidip port talebinde bulunun.Malesef böyle gözüküyor. 10 ay kadar önce turkcell kullanıyordum iptal etmiştim. Artık başkası mı kaptı portu ne olduysa.
Keşke etmeseydiniz. Boş port olayları böyledir. Birileri internetini iptal ederse hemen boşta kalan port kapılıyor havada öyle. Müdürlüğe gidip port talebinde bulunun.
Çok da saçma değil aslında. İnternetini tamamen kapattırarak portunu boşa çıkartıyorsun ve onlar da başka bir aboneye veriyorlar. Türk Telekom'un dilinde bu hareket "ben buradan taşınıyorum / bir daha internet bağlatmıyorum portu kime verirseniz verin" demektir. Adamlar da tabi bekleyen kişiyi mağdur etmemek adına veriyorlar. Ya Twitter üzerinden Yusuf Kıraç ile iletişime geçeceksiniz ya da müdürlüğe bir uğrayıp planlama birimine sorunu anlatacaksınız. Onlar da dolaptan yeni port çekecekler.Çok da saçma bir şeymiş
Normalde maksimum 1 saatlik sürecek bir işlem hocam. 10 abonelik bir port takacaklar sadece. Tabi Türk Telekom yavaş olduğu için bu 1 ay da sürebilir 1 yıl da sürebilir. Tamamen Türk Telekom'a bağlısınız. Bölgedeki ekipler ne kadar ilgiliyse artık.İşin kötüsü aylar süreceğini söyleyenler var.
Boş port kuyruğu oluşmasının kendisi saçmalık. İnternet bu kadar büyük bir ihtiyacken merkezi bir yerde internet bulamiyorsun.Çok da saçma değil aslında. İnternetini tamamen kapattırarak portunu boşa çıkartıyorsun ve onlar da başka bir aboneye veriyorlar. Türk Telekom'un dilinde bu hareket "ben buradan taşınıyorum / bir daha internet bağlatmıyorum portu kime verirseniz verin" demektir. Adamlar da tabi bekleyen kişiyi mağdur etmemek adına veriyorlar. Ya Twitter üzerinden Yusuf Kıraç ile iletişime geçeceksiniz ya da müdürlüğe bir uğrayıp planlama birimine sorunu anlatacaksınız. Onlar da dolaptan yeni port çekecekler.
Tek bir internet portu 10 Abonelik için. Bunu da neye göre takıyorlar hiç bilmiyorum. Halbuki 16 dairelik binaya mesela takın 20 port rahat etsin millet.Boş port kuyruğu oluşmasının kendisi saçmalık. İnternet bu kadar büyük bir ihtiyacken merkezi bir yerde internet bulamiyorsun.