Evime mesh bir internet erişimi sağlamak için konumlandırma tavsiyesi

Crealest

Decapat
Daha fazla  
Merhaba iyi sosyaller.

Yeni taşındığım evde altyapı olmasından dolayı TurkNet GigaFiber internet kullanmaya başladım. İlgili ekipler gelip gerekli kablolamaları yaptılar. Yanılmıyorsam GPON adı atlında bu fiber kabloyu dönüştürmek için bir cihaz ve yanında Huawei T50b modem getirip onların da kurulumunu yaptılar. Aşağıda bırakacağım resimde bu bahsettiğim cihazlar 1 ile numaralandırılmış kırmızı daire ile gösterilmektedir. Evin tasarımı düşeye doğru uzun bir yapıda olduğu için çok kısıtlı bir alanda internete erişebiliyordum dolayısı ile sinyalimi çoklamak için iki adet TP-Link deco M4 aldım ve mesh bir sistem olarak kullanmak istedim. Yani isteğim evin içerisinde herhangi bir şekilde internet kopmadan ve manuel olarak elimle geçiş yapmadan kapsama alanı yakalamaktı ki tahmin edersiniz ki bunu da başaramadım.

Deco cihazlar 2 ve 3 olarak numalarandırılmıştır görselde ve modemden direkt olarak Ethernet kablosu ile internete bağlılar. Bu decoları çekim alanlarını test etmek adına yeni bir ağ kuruyormuş gibi tanımlayıp farklı olarak isimlendirdim ve test ettim. 2 numaralı deco oda 1, oda 2 ve banyo 2'ye kapsama alanı sağlarken 3 numaralı deco banyo 1, mutfak, salon ve balkona kapsama alanı sağlıyor. Oda 3 internet bağlantısı konusunda ciddi sorular yaşarken geçici bir çözüm olarak orada da 5GHz yerine 2.4GHz ile yavaş da olsa bir internet erişimi sağlamış durumdayım.

Decoların konumu birbirinden çok uzak olduğu için mesh sistem olarak çalıştırmaya çalıştığım zaman birbirlerini göremiyorlar ve bu şekilde erişim sağlayamıyorum. Sağ alttaki uzun koridor boyunca duvarlarda herhangi bir şekilde modem/router konumlandırabileceğim hiçbir şey yok. Eve genel olarak mesh bir internet erişimi sağlamak istiyorum bu konuda önerilerinize açığım. Bunu da minimum tadilat ile yapmayı tercih ederim.

Not: Yardımı olur mu bilemiyorum ancak elimde Keenetic marka extra DSL ve City modelleri var ve boşta durmakta. Onları da sisteme dahil etmek isterseniz kullanılabilirler.

Konu günceldir hala herhangi bir yardım ve fikir arıyorum.

Hala herhangi bir yardım alamadım her türlü fikre ve tavsiyeye açığım.

Dosya Ekleri

• Frame 1.png
    34,3 KB · Görüntüleme: 86
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…