Ahmetguzel
Yoctopat
Daha fazla
Arada 50-60 alıyorum zaten. İnternet kafelerde de sanırsam metro internet var ve buradakiler 20-40 arası alıyor avrupa sunucusu için. Her bilgisayara 30/30 veriliyormuş. FTTH dediğiniz gpon mu? Maalesef GPON başvurum reddedildi. sadece yeni binalara sağlıyorlarmış, mevcut altyapıya de. Gibir sağlayıcısının TT'den aldığı Metro internet ile direkt TT'den almamız arasında fark olur mu? Fiyat olarak yarı yarıya fiyatları. Eğer 20-40 arası ping alamayacaksam. Boşa kiralamış olacağım çünkü.Konya'dan Frankfurt serverlarına TT FTTH altyapısını kullanan sağlayıcılardan 45-50 ms alma şansınız var. Daha düşüğünü beklemek fazla iyimser olur.
Cs go oynuyorum. Standart mm maç yapıyorum. Ip olarak bilmiyorum fakat internet kafede kabul edilebilir ping değeri varsayılan (150) iken ortalama 30 ping aldım. Evde kabul edilebilir pingi 70 e alsamda genelde uyarıyor ve 80-95 alıyorum genelde. Bazen 60 a kadar düşebiliyor.İnternet kafede kullanılan internette tam olarak hangi oyunlarda, hangi sunucularda ve hangi ping değerlerini alıyorsunuz?
Benim bildiğim kadarıyla metro ethernet'in "size özel hat" olma özelliği ISS'nin o şehirdeki POP noktasına kadar oluyor. Bu durumda ping sürelerindeki iyileşme tahminimce en fazla 3-4 ms olur. Siz tam olarak hangi oyunda, sunucuda hangi pingi almayı hedefliyorsunuz onu söyleyin. Hatta bağlandığınız sunucunun IP adresini bulabilirseniz iyi olur.
Yanıtınız için tesekkür ederim. Tabii ki bilgi verirler fakat ne kadar dürüst olurlar bilemiyorum. Taahhüt olacağı için mağdurda olmak istemiyorum. Konu sahibinden de müsait olduğunda deneyimsel yanıt gelirse sevinirim. İyi günler.CS:GO'da diğer oyunlara göre bir tık daha düşük ping almanız mümkün. Eğer metro internet alacaksanız zaten size ping performansı hakkında doğrudan bilgi verirler diye düşünüyorum. 35-40 ms alınabilir.
Son düzenleme: