Evimin önüne gelen fiberi kullanmak

escape2dead

Megapat
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese merhaba. Bir sorum olacak. Yaklaşık 3 aydır evimin önündeki sokağa sarı kalın fiber kabloları yer altına döşüyorlar. Şansıma evimiz köşe başında ve yanımızdan geçen iki sokağa da fiber kurdular. Evimizin önünde bir kuyu tarzında yerden kablolamalar yaptılar ve yer altındaki bu kuyu hemen evimizin önünde. Kalın sarı kablolarda bu kuyudan gidiyor. Fakat dikkatimi çeken şu kuyulardan herhangi bir eve bağlantı vermediler. Dairemin içine kadar bu fiberi benim mi almam gerekiyor, ya da TT'nin mi daire içi kablolama yapacak merak ediyorum. Herhangi bir başvuru yapmam lazım mı veya nasıl bir süreç izlemeliyim? Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Hali hazırda TurkNet VDSL internet kullanıcısıyım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Önce apartmanınıza fiber kutusu getirmeleri gerek, o yüzden bölgenizdeki Türk Telekom müdürlüğüne başvurmanız gerek.

Başvurunuz onaylanırsa (yüksek ihtimalle onaylanır) altyapı için evin tesisatı müsait mi diye kontrole gelecekler, eğer müsaitse gelip fiber kutusunu yerleştirecekler. Oradan da dairelere dağıtılıyor zaten.

Önce apartmanınıza fiber kutusu getirmeleri gerek, o yüzden bölgenizdeki Türk Telekom müdürlüğüne başvurmanız gerek.

Başvurunuz onaylanırsa (yüksek ihtimalle onaylanır) altyapı için evin tesisatı müsait mi diye kontrole gelecekler, eğer müsaitse gelip fiber kutusunu yerleştirecekler. Oradan da dairelere dağıtılıyor zaten.
Bizim ev 3 katlı biz en üst katta oturuyoruz. Acaba bizim binada apartman olarak mı geçiyor hocam. Biraz garip bir soru oldu kusra bakmayın ama. Birde bizim binada sadece bizim kat internet kullanır diğer iki kat internet kullanmazlar. Bu sebeplede 1 kişi için bağlarlarmı kutuyu.

Bizim ev 3 katlı biz en üst katta oturuyoruz. Acaba bizim binada apartman olarak mı geçiyor hocam. Biraz garip bir soru oldu kusra bakmayın ama. Birde bizim binada sadece bizim kat internet kullanır diğer iki kat internet kullanmazlar. Bu sebeple de 1 kişi için bağlarlar mı kutuyu.
Ben de bu aralar fiber için araştırma yapıyorum. Öğrendiğim kadarıyla binaya fiber getirmek için bütün apartman sakinlerinin imzası gerekiyor. Siz hariç kimse internet kullanmıyorsa ve binanız 10-20 yıllıksa biraz zor. En iyisi siz fiber kutusu kimse aitse o firmayı arayıp sorun, net bir şey söyleyemeyiz.

Türk Telekom Müdürlüğüne başvur. Büyük ihtimalle bina içi kabloyu sen döşeyeceksin. O fiber, kullanıcılar için çekilmişse büyük ihtimalle sana da çekerler. Aynısını yaşadım.
Türk Telekom Müdürlüğüne başvur. Büyük ihtimalle bina içi kabloyu sen döşeyeceksin. O fiber, kullanıcılar için çekilmişse büyük ihtimalle sana da çekerler. Aynısını yaşadım.

Kardeşim yardımın için çok sağol. Bahsettiğin kablo ne kablosu fiber kablomudur? Ve nereden bulabilirim bu kabloyu. Sen nasıl bir süreç izledin. Ne kadar sürede fibere kavuştun?

Hocam açtığım bi konu var. Konuya yazamadım ama internet carsamba günü aktif oldu.
Fiber altyapıyı çektirme sürecim
Güzel konu açmışsınız hocam gerçekten sancılı bir süreçmiş. Geçmiş olsun gözünüz aydın. Bizim eve inşallah tek kişi için abonelik verirler. Peki kabloyu modeme kadarmı çektiniz hocam. Ve illa T telekom abomesi olmanımı istiyorlar. Farklı firmadan kendi modeminle kullanma şansımız yokmu acaba? Çok soru sordum kusra bakmayın.

Güzel konu açmışsınız hocam gerçekten sancılı bir süreçmiş. Geçmiş olsun gözünüz aydın. Bizim eve inşallah tek kişi için abonelik verirler. Peki kabloyu modeme kadarmı çektiniz hocam. Ve illa T telekom abomesi olmanımı istiyorlar. Farklı firmadan kendi modeminle kullanma şansımız yokmu acaba? Çok soru sordum kusra bakmayın.
Hocam kabloları bütün evlere çektim. Daha sonra Türk Telekom ekibi gelip sonlandırıcı taktı. Henüz daha başvurmadim nakil için. Eğer imza falan atmazsaniz abonelik istemiyorlar. Tabii burdaki adam sürekli alacaksınız değil mi falan diyordu. Ben de alacağız dedim sistem oturduktan sonra. Ama bunları söylerken sakın imza falan atmayın. Hep Telekom mu bizi kandıracak ?
Farklı firmadan alınca mecburen yine TurkTelekom modemini kullanıyorsun. Ama kendi routerınızı kullanmak da mümkün tabi ki.
Buyrun bu da kendi routerınızı kullanabilmeniz için bir video linki.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı